Παρασκευή 29.03.2024 ΚΕΡΚΥΡΑ

Κυρ. Μητσοτάκης: Η Κέρκυρα πρέπει να ξαναπιάσει το νήμα από΄ κεί που το άφησε το 2014

Κυριάκος Μητσοτάκης
20 Μαΐου 2018 / 16:08
ΓΙΩΡΓΟΣ ΚΑΤΣΑΪΤΗΣ

ΚΕΡΚΥΡΑ. «Τα Ιόνια Νησιά είναι για μας περιφέρεια αιχμής» τόνισε ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας

σε μια αποστροφή του λόγου του στο κλείσιμο των εργασιών της αναπτυξιακής ημερίδας του κόμματος στην Κέρκυρα. Ο Κυριάκος Μητσοτάκης έδρεψε το χειροκρότημα των συνέδρων όταν είπε στη συνέχεια ότι «στις προσεχείς εκλογές θα κερδίσουμε όλες τις μονοεδρικές περιφέρειες του Ιονίου». Εκλογές τις οποίες προέβλεψε ότι θα γίνουν είτε τον προσεχή Οκτώβριο του 2018 είτε, το αργότερο, την Άνοιξη του '19 μαζί με τις Ευρωεκλογές.



Όσον αφορά στα ζητήματα της επικαιρότητας διατύπωσε την κατηγορηματική άρνηση του κόμματος στην πιθανή επιλογή του ονομάτος «Μακεδονία του Ίλιντεντ» για την ΠΓΔΜ λέγοντας ότι η ονομασία αυτή αποτελεί την επιτομή του αλυτρωτισμού.
Καταδίκασε με απόλυτο και κατηγορηματικό τρόπο τον προπηλακισμό του Γιάννη Μπουτάρη, σχολιάζοντας ότι «εμείς στα ζητήματα της βίας είμαστε αντίθετοι στη βία από όπου κι αν προέρχεται, σε αντίθεση με την κυβέρνηση, για την οποία ο Ρουβίκωνας βρίσκεται στο απυρόβλητο».
Όσον αφορά τα ζητήματα της αξιολόγησης και της ολοκλήρωσης του τρίτου προγράμματος τον Αύγουστο, διατύπωσε την άποψη ότι τα περί καθαρής εξόδου που επικαλείται η κυβέρνηση είναι ευσεβείς πόθοι αφού είναι βεβαιο ότι η εποπτεία θα συνεχίσει και μετά τον Αύγουστο.
Ο Κυριακός Μητσοτάκης είπε ότι «εμείς θα μειώσουμε όλους τους φόρους και χρηματοδοτήσουμε τη διαφορά με τη δραστική μείωση των δημοσίων δαπανών».

Τα κερκυραϊκά θέματα

Αναφερόμενος στα κερκυραϊκά θέματα, ιδιαιτέρως στη σοβούσα κρίση των σκουπιδιων, δήλωσε κατηγορηματικά αντίθετος στην πρόταση μεταφοράς των σκουπιδιών εκτός νησιού και θεωρεί ότι η Κέρκυρα θα' πρεπε να ξαναπιάσει το νήμα από εκεί που το άφησε το 2014 με την κατασκευή εργοστασίου ολοκληρωμενης διαχείρισης. Υποσχέθηκε την ανασύσταση 13 υγειονομικων περιφερειών στα όρια των αιρετών περιφερειών, κίνηση που εφόσον συμβεί, θα αποκαταστήσει το άλλοτε ΠΕΣΥ Ιονίων Νήσων.
Τέλος, αναφερόμενος στον Τουρισμό μίλησε με έμφαση για τις προτάσεις Μάνου Κόνσολα, τομεάρχη Τουρισμού της Ν.Δ., για την αναγκαία αναβάθμιση της κρουαζιέρας και των λιμενικών υποδομών με την προσέλκυση ιδιωτικών επενδύσεων. 
   
ΓΙΩΡΓΟΣ ΚΑΤΣΑΪΤΗΣ

Είναι ο εκδότης - διευθυντής της Ενημέρωσης. Έχει σπουδάσει και εργαστεί ως μηχανικός και ηλεκτρονικός. Δημοσιογραφεί από τις αρχές της δεκαετίας του 1980. Έχει συνεργαστεί με σχεδόν όλες τις αθηναϊκές εφημερίδες. Διετέλεσε πρόεδρος του Συνδέσμου Ημερησίων Περιφερειακών Εφημερίδων, τον οποίον υπηρέτησε και από τη θέση του γενικού γραμματέα στο δ.σ. επί οκτώ χρόνια. Πιστεύει πως η ισχυρότερη ιδιότητα του δημοσιογράφου στην ενημέρωση είναι το ενδιαφέρον του για τα κοινά και στην επικοινωνία η έντιμη και ανιδιοτελής διαμεσολάβηση.