Παρασκευή 19.04.2024 ΚΕΡΚΥΡΑ

Τι είπαν Στ. Πουλημένος & Γ. Τρεπεκλής για τα απορρίμματα στην αναπτυξιακή ημερίδα της Ν.Δ.

Ιόνιες μέρες ανάπτυξης
20 Μαΐου 2018 / 11:19
ΓΙΩΡΓΟΣ ΚΑΤΣΑΪΤΗΣ

Ο πρώην νομάρχης περιέγραψε με ζωντανά χρώματα τη χρόνια προβληματική κατάσταση του θέματος που γίνεται ακόμα μεγαλύτερη, δεδομένης της μεγάλης πληθυσμιακής πυκνότητας του νησιού

ΚΕΡΚΥΡΑ. Ζεστάθηκε λίγο η ατμοσφαιρα στο κατά τα λοιπά χαμηλών τόνων συνέδριο της Νέας Δημοκρατίας στο Κανόνι, για την Κέρκυρα και τα προβλήματά της. Όταν ανέβηκε στο βήμα ο πρώην νομάρχης Στέφανος Πουλημένος επανέφερε με έμφαση τη συζήτηση στη ζέουσα πραγματικότητα όσον αφορά το πρόβλημα με τα σκουπίδια, που πήρε και μια πιο δραματική μορφή το πρωί της Κυριακής με τη σύλληψη του δημάρχου και των άλλων δημοτικών παραγόντων. Ο πρώην νομάρχης περιέγραψε με ζωντανά χρώματα τη χρόνια προβληματική κατάσταση του θέματος που γίνεται ακόμα μεγαλύτερη, δεδομένης της μεγάλης πληθυσμιακής πυκνότητας του νησιού, της έλλειψης χωροταξικού σχεδιασμού αλλά και φορέα ικανού να διαχειριστεί αυτήν την υπόθεση.

Επεσήμανε μάλιστα ότι «όταν πριν από καιρό διάβαζα για προτάσεις μεταφοράς σκουπιδιών εκτός Κέρκυρας μου φαινόταν ανέκδοτο. Σήμερα έτσι όπως ήρθαν τα πράγματα, αναμένεται η τυπική επιβεβαίωση  και η διεκπεραίωση της κατάστασης έκτακτης ανάγκης στην οποίαν έχουμε περιέλθει και η μεταφορά των σκουπιδιών εκτός Κέρκυρας». Βεβαίως στο χρονικό διάστημα της προσωρινής αντιμετώπισης, πρόσθεσε ο πρώην Νομάρχης, θα πρέπει να επιλυθούν όλα όσα εκκρεμούν για την οριστική διευθέτηση του προβλήματος με τη δημιουργία οργανωμένου φορέα και σύγχρονης εγκατάστασης. Πριν προλάβει να κατέβει από το βήμα ο Στέφανος Πουλημένος, παρενέβη ο τομεάρχης Περιβάλλοντος του κόμματος Κώστας Σκρέκας, ο οποίος είπε ότι η επιχειρηματολογία του κ. Πουλημένου μοιάζει με όσα έλεγε η κ. Δούρου προεκλογικά στην Αττική εναντίον των μεγάλων εργοστασίων διαχείρισης, με τα γνωστά αποτεέσματα.

Στη συνέχεια στο βήμα ανέβηκε ο πρώην δήμαρχος Γιάννης Τρεπεκλής, ο οποίος  υπεραμύνθηκε των διαδικασιών και των επιλογών που επί των ημερών του οδήγησαν τον Ιούνιο του 2014 σε «δημοπράτηση» όπως είπε του εργοστασίου ολοκληρωμένης διαχείσης στο Τεμπλόνι, «διαδικασία που διεκόπη ως γνωστόν και τα επίχειρα πληρώνουμε σήμερα». Η αναπτυξιακή ημερίδα συνεχίζεται ενώ ο πρόεδρος του κόμματος Κυριάκος Μητσοτάκης αναμένεται να παρεμβει το απόγευμα. 
ΓΙΩΡΓΟΣ ΚΑΤΣΑΪΤΗΣ

Είναι ο εκδότης - διευθυντής της Ενημέρωσης. Έχει σπουδάσει και εργαστεί ως μηχανικός και ηλεκτρονικός. Δημοσιογραφεί από τις αρχές της δεκαετίας του 1980. Έχει συνεργαστεί με σχεδόν όλες τις αθηναϊκές εφημερίδες. Διετέλεσε πρόεδρος του Συνδέσμου Ημερησίων Περιφερειακών Εφημερίδων, τον οποίον υπηρέτησε και από τη θέση του γενικού γραμματέα στο δ.σ. επί οκτώ χρόνια. Πιστεύει πως η ισχυρότερη ιδιότητα του δημοσιογράφου στην ενημέρωση είναι το ενδιαφέρον του για τα κοινά και στην επικοινωνία η έντιμη και ανιδιοτελής διαμεσολάβηση.