Τρίτη 23.04.2024 ΚΕΡΚΥΡΑ

Κέρκυρα: Επανεμφανίστηκαν τα «κοράκια» των σκουπιδιών - πλησίασαν ξενοδόχους

Σκουπίδια
19 Μαΐου 2018 / 06:42
ΧΡΙΣΤΙΝΑ ΓΚΕΡΕΚΟΥ

Μετά την πρόσφατη ανακοίνωση της Υπηρεσίας Καθαριότητας «αποκομιδή τέλος, μην κατεβάζετε σκουπίδια», οι επαγγελματίες του τουρισμού είναι θορυβημένοι.

ΚΕΡΚΥΡΑ. Μέρες της «μεγάλης πολιορκίας των σκουπιδιών» του 2016 βλέπει στον κοντινό ορίζοντα η Κέρκυρα και μάλιστα στην αρχή της τουριστικής σεζόν. Μετά και την πρόσφατη ανακοίνωση της Υπηρεσίας Καθαριότητας «αποκομιδή τέλος, μην κατεβάζετε σκουπίδια», οι επαγγελματίες του τουρισμού είναι θορυβημένοι.  

Τα "κοράκια"

Έγκυρες πηγές αναφέρουν ότι έχουν ξανακάνει την εμφάνισή τους τα "κοράκια" που προσεγγίζουν ξενοδόχους και επιχειρηματίες και προσφέρονται έναντι αδράς αμοιβής να ξεφορτωθούν τα συσσωρευμένα σκουπίδια, τα οποία στη συνέχεια θάβουν "νύχτα" σε χωράφια. Η πρακτική δεν είναι καινούργια, μάλιστα το καλοκαίρι του 2016 γινόταν κατά κόρον, με τους επαγγελματίες να βρίσκονται με την πλάτη στον τοίχο.

Η προτροπή της Υπηρεσίας Καθαριότητας προς τους ιδιώτες είναι να φυλάσσουν τα σκουπίδια σε καλά κλεισμένες σακούλες σε δικό τους χώρο, αφού έχουν διαχωρίσει τα ανακυκλώσιμα. Από την πλευρά των επαγγελματιών όμως, δηλαδή τουριστικών μονάδων, καταστημάτων εστίασης, σούπερ-μάρκετ κ.λπ. αυτή είναι μια λύση  ανεφάρμοστη, αφού ο λόγος γίνεται για τεράστιες ποσότητες οργανικών απορριμμάτων που είναι αδύνατον να αποθηκευτούν σε ψυγεία.

Τι λένε τα αρμόδια Υπουργεία

Ο Υπ. Εσωτερικών Π. Σκουρλέτης και ο αν.Υπουργός Περιβάλλοντος Σ. Φάμελλος διαβεβαιώνουν, ότι ο ΧΥΤΥ Λευκίμμης μπορεί να λειτουργήσει σε ένα μήνα, ισχυρισμός που μεταφέρθηκε από το Δήμαρχο Κωστα Νικολούζο στην πρόεδρο του Συλλόγου Τεμπλονίου Μάγδα Παπανικολοπούλου, ζητώντας ταυτόχρονα μικρή πίστωση χρόνου. 
ΧΡΙΣΤΙΝΑ ΓΚΕΡΕΚΟΥ

Απόφοιτος του Τμήματος Επικοινωνίας και Μ.Μ.Ε του Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών. Δημοσιογράφος στην Εφημερίδα «Καθημερινή Ενημέρωση», στον ιστότοπο enimerosi.com και στο EN-The Magazine. Έχει λάβει τιμητική διάκριση από το Ίδρυμα Προαγωγής της Δημοσιογραφίας Αθ. Μπότση για την ευαισθητοποίηση του κοινού στη Δωρεά Οργάνων.