Τρίτη 23.04.2024 ΚΕΡΚΥΡΑ

Οι Νυμφαίοι ζητούν την παραίτηση της δημοτικής Αρχής

Κέρκυρα
17 Μαΐου 2018 / 17:22

ΚΕΡΚΥΡΑ. Στον υπεύθυνο για την καθαριότητα στη Βόρεια Κέρκυρα, Βασίλη Τσενεμπή, απευθύνεται ο πρόεδρος των Νυμφών Βαρθολομαίος Μπάνος:

Πρέπει να σας ενημερώσουμε ότι στις Νυμφές και στον Πλάτωνα μέχρι και την διαστάυρωση πρός Σφακερά, οι κάδοι των απορριμάτων, εδώ και ένα μήνα δεν έχουν αδειάσει, με αποτέλεσμα οι περιοχές γύρω από τους κάδους να θυμίζουν χωματερές. Να επισημάνω επίσης ότι σε πολλά σημεία οι σακούλες των σκουπιδιών βρίσκονται στην μέση του δρόμου, με πιθανότητα πρόκλησης τροχαίων ατυχημάτων. Σας επισημαίνω ότι με βάση την συμφωνία ορίζεται η αποκομιδή των απορριμάτων να γίνεται δύο φορές την εβδομάδα. Να λάβετε υπόψη σας τον κίνδυνο που διατρέχει η δημόσια υγεία και την απεχθή εικόνα του τόπου μας, στους επισκέπτες του.
Μάλιστα οι κάτοικοι στο χωριό πραγματοποίησαν με αυτήν την αφορμή και λαϊκή συνέλευση, με το ψήφισμα της οποίας ζητούν την παραίτηση της δημοτικής Αρχής., ακολυθεί: Στην Λαϊκή Συνέλευση που πραγματοποιήθηκε στις 13/ 5 /2018 στο Πολιτιστικό Κέντρο στις Νυμφές: Μετά τον αρνητικό απολογισμό που παρουσιάστηκε από τον Πρόεδρο του Τοπικού Συμβουλίου και τα μέλη του. Τις τοποθετήσεις των παρευρισκομένων και την ανταλλαγή απόψεων. Ομόφωνα αποφασίστηκε, να ζητηθεί η παραίτηση της Δημοτικής Αρχής.
Το σκεπτικό της απόφασης στηρίχθηκε στην εκτίμηση ότι μετά από 4 χρόνια: α) οι συνεχείς ανά έτος αλλαγές αντιδημάρχων, β) η απουσία οργάνωσης, γ) η απουσία μηχανολογικού εξόπλισμού,δ ) η απουσία προσωπικού ε) η έλλειψη ανταποδοτικότητας,στ) η παντελής εγκατάλειψη του δημοτικού και αγροτικού δικτύου, ζ) η ελλειπής οργάνωση των τεχνικών υπηρεσιών στο φωτισμό και στον καθαρισμό κοινόχρηστων χώρων, η) τα λειτουργικά προβλήματα με την ΔΕΥΑΚ, θ) η εγκληματική αδιαφορία στο τεράστιο πρόβλημα των σκουπιδιών σε κοινοτικό επίπεδο,αλλά και όλης της Κέρκυρας και η ανευθυνότητα και η παντελής απουσία της Δημοτικής Αρχής, οφείλεται στην γενικότερη πολιτική που ασκείται από την Κεντρική Εξουσία, στο χώρο της Τοπικής Διοίκησης.
Τοπικό Συμβούλιο Νυμφών Ο Πρόεδρος Μπάνος Βαρθολομαίος Τα Μέλη Καλούδης Ιωάννης και Κοντοστάνος Σπύρος