Παρασκευή 29.03.2024 ΚΕΡΚΥΡΑ

Το πρόγραμμα εορτασμού 154ης επετείου της Ένωσης της Επτανήσου με την Ελλάδα

21η Μαϊου εορτασμός
17 Μαΐου 2018 / 11:48

ΚΕΡΚΥΡΑ. Το πρόγραμμα για τον εορτασμό της 21ης Μαϊου είναι το εξής:. Κυριακή 20 Μαΐου ΩΡΑ 08:00: Έναρξη εορτασμού με

χαρμόσυνες Κωδωνοκρουσίες, Σημαιοστολισμό Δημοσίων Καταστημάτων, ΝΠΔΔ, Τραπεζών, εμπορικών καταστημάτων και οικιών μέχρι τη δύση του ηλίου της 21ης Μαΐου.
ΩΡΑ 18:30: Αρχιερατικό Μνημόσυνο στον Ιερό Ναό της Αγίας Τριάδας Γαρίτσας υπέρ αναπαύσεως των ψυχών των Αειμνήστων: Πρωτεργάτη της Ένωσης Μητροπολίτη Αθανασίου και των Επιφανών Τέκνων της Κέρκυρας που συντέλεσαν στην Ένωση. Κατάθεση στεφάνου από το Σεβασμιώτατο Μητροπολίτη Κερκύρας Παξών και Διαποντίων Νήσων κ.κ. Νεκτάριο στον τάφο του Αείμνηστου Ιεράρχη. Θα ακολουθήσει επιμνημόσυνη δέηση στην Ιερή Μονή Πλατυτέρας, στον τάφο του Αείμνηστου πρώτου Κυβερνήτη της Ελλάδος Ιωάννη Καποδίστρια και κατάθεση στεφάνων από τους κ.κ. Δήμαρχο Κέρκυρας, Περιφερειάρχη Ιονίων Νήσων (χωρίς προσφώνηση).
ΩΡΑ 19:30: Επίσκεψη στο Ιστορικό Δημαρχείο των Αντιπροσωπειών των Αδελφοποιημένων Πόλεων.
ΩΡΑ 20:30: Ιερός Ναός Αγίου Γεωργίου Παλαιού Φρουρίου: η ΑΝΔΡΙΚΗ ΧΟΡΩΔΙΑ ΚΕΡΚΥΡΑΣ
θα ερμηνεύσει, σε πρώτη ολοκληρωμένη εκτέλεση, την τρίτη εκδοχή του έργου «ΥΜΝΟΣ ΕΙΣ ΤΗΝ ΕΛΕΥΘΕΡΙΑΝ» του Νικολάου Χ. Μάντζαρου σε στίχους του Εθνικού μας ποιητή Διονυσίου Σολωμού.
ΩΡΑ 21:15: Φωταγώγηση των οδών, πλατειών, των Δημοσίων και Δημοτικών Καταστημάτων, ΝΠΔΔ, Τραπεζών, Αρχαιολογικών Χώρων και Ιστορικών Μνημείων.

ΔΕΥΤΕΡΑ 21 ΜΑΪΟΥ

ΩΡΑ 08:00: Θούρια και εμβατήρια από τις Φιλαρμονικές στους δρόμους της πόλης.
Έπαρση Σημαίας στο Παλαιό Φρούριο και συμμετοχή Φιλαρμονικής και Στρατιωτικού Τμήματος που θα παραταχθούν στο χώρο προ της πύλης.
ΩΡΑ 10:30: Επίσημη δοξολογία στον Ιερό Ναό Αγίου Σπυρίδωνος, στην οποία θα χοροστατήσει ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Κερκύρας Παξών και Διαποντίων Νήσων κ.κ. Νεκτάριος.
ΩΡΑ 11:00: Πανηγυρικός της ημέρας στο κτίριο της Ιονίου Βουλής. Θα εκφωνήσει o Διονύσης Τζάκης, Λέκτορας, Τμήματος Ιστορίας Ιονίου Πανεπιστημίου με θέμα: «Το ελληνικό εθνικό κίνημα στα Επτάνησα».
ΩΡΑ 11:45: Επιμνημόσυνη δέηση και κατάθεση στεφάνων στο Μνημείο της Ένωσης της Επτανήσου. Τήρηση ενός λεπτού σιγής στη μνήμη των πρωτεργατών και αγωνιστών της Ένωσης της Επτανήσου με την Ελλάδα.
ΩΡΑ 12:15: Παρέλαση παραδοσιακών συγκροτημάτων με τοπικές ενδυμασίες, τμημάτων μαθητών Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης, φοιτητών Ιονίου Πανεπιστημίου, τμημάτων
Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού - Παράρτημα Κέρκυρας, Οδηγών, Προσκόπων, Ενόπλων Δυνάμεων, Σωμάτων Ασφαλείας με τη συμμετοχή των Φιλαρμονικών: «Φιλαρμονική Εταιρεία Κερκύρας», Φιλαρμονική Εταιρεία «Μάντζαρος», Φιλαρμονική Άνω Κορακιάνας «Ο Σπύρος Σαμάρας», Φιλαρμονική Ένωση «Ο Καποδίστριας». Συγκέντρωση τμημάτων επί της οδού Αγωνιστών Πολυτεχνείου. Χώρος εκκίνησης: Αγωνιστών Πολυτεχνείου και χώρος τερματισμού: Ανάκτορα Αγίων Μιχαήλ και Γεωργίου.
ΩΡΑ 17:30: Πινακοθήκη Δήμου Κέρκυρας, Τμήμα Μόνιμης Συλλογής: Εγκαίνια έκθεσης «Ι. Καποδίστριας, ο Κερκυραίος, πρώτος Κυβερνήτης της Ελλάδος». Την έκθεση συνδιοργανώνουν η Βιβλιοθήκη της Βουλής των Ελλήνων, ο Δήμος Κέρκυρας και η Πινακοθήκη του Δήμου Κέρκυρας.
ΩΡΑ 20:00: Υποστολή Σημαίας στο Παλαιό Φρούριο με συμμετοχή Φιλαρμονικής και Στρατιωτικού Τμήματος που θα παραταχθούν στο χώρο προ της πύλης.
ΩΡΑ 21:15: Φωταγώγηση των οδών, πλατειών, των Δημοσίων και Δημοτικών, ΝΠΔΔ, Τραπεζών, Αρχαιολογικών Χώρων και Ιστορικών Μνημείων.