Σάββατο 20.04.2024 ΚΕΡΚΥΡΑ

Καθαρισμός παραλίας Γλυφάδας από το Δημοτικό Σχολείο Άφρας - «Καθαρίστε τη Μεσόγειο» 2018

δημοτικό Άφρας
17 Μαΐου 2018 / 09:59

Στο πλαίσιο της πανελλαδικής – παν-μεσογειακής εκστρατείας εθελοντικών καθαρισμών των ακτών,«Καθαρίστε τη Μεσόγειο» 2018

ΚΕΡΚΥΡΑ. Το Δημοτικό Σχολείο Άφρας Κέρκυρας συμμετέχει στην πανελλαδική – παν-μεσογειακή εκστρατεία εθελοντικών καθαρισμών των ακτών «Καθαρίστε τη Μεσόγειο», του βυθού και άλλων φυσικών περιοχών, που γίνεται κάθε χρόνο μαζί με τους ενεργούς πολίτες κάθε ηλικίας σε όλες τις χώρες της Μεσογείου και στην Ελλάδα.



Οι μαθητές και οι εκπαιδευτικοί του Σχολείου σήμερα 17 Μαϊου, καθάρισαν συμβολικά την παραλία της Γλυφάδας, μια παραλία που συγκεντρώνει πλήθος κόσμου από την Ελλάδα, αλλά και απ’ όλη την Ευρώπη το καλοκαίρι. Οι μαθητές και οι εκπαιδευτικοί έδωσαν –νικηφόρα - «μάχη» με τα θαλάσσια απορρίμματα, για την ανακούφιση της πανέμορφης αυτής παραλίας του νησιού μας.
Μαθητές και εκπαιδευτικοί του Σχολείου μας ένωσαν τις δυνάμεις τους και έδωσαν μάθημα περιβαλλοντικά υπεύθυνης συμπεριφοράς συλλέγοντας και καταγράφοντας 70 λίτρα απορριμμάτων που βρίσκονταν διάσπαρτα στην παραλία στη συντριπτική τους πλειονότητα πλαστικά, ξύλα, συσκευασίες τροφίμων, μπουκάλια νερού και αναψυκτικών, καλαμάκια, αποτσίγαρα, μεταλλικά δοχεία και σπασμένα γυάλινα μπουκάλια.



Επίσης κατασκεύασαν πινακίδα για την προστασία του περιβάλλοντος και την τοποθέτησαν στην παραλία αυτή. Το μήνυμα μας είναι: «ΚΑΘΑΡΕΣ ΑΚΤΕΣ»
Το γενικό συντονισμό στην Ελλάδα έχει το δίκτυο ΜΕΣΟΓΕΙΟΣ ΣΟΣ. Η εκστρατεία είναι τμήμα της παν-μεσογειακής πρωτοβουλίας «Καθαρίστε τη Μεσόγειο» που πραγματοποιείται ταυτόχρονα σε 21 χώρες της Μεσογείου.
Επίσημος πρεσβευτής της εκστρατείας "Καθαρίστε τη Μεσόγειο " είναι ο Κερκυραίος Ολυμπιονίκης μας Σπύρος Γιαννιώτης.
Ελπίζουμε με τη στάση μας αυτή να ευαισθητοποιήσουμε τους γονείς μας, την τοπική κοινωνία, την τοπική αυτοδιοίκηση, όλους μας για ένα περιβάλλον πιο καθαρό, πιο οικολογικό, πιο ανθρώπινο.