Παρασκευή 19.04.2024 ΚΕΡΚΥΡΑ

Θέμα ημερών η μετεγκατάσταση του ΟΚΑΝΑ από το παλιό Ψυχιατρείο

Κέρκυρα
16 Μαΐου 2018 / 18:09

Ο Πρόεδρος του Δ.Σ. του ΟΚΑΝΑ Καθηγητής Ευάγγελος Καφετζόπουλος,επανέλαβε τις δεσμεύσεις του φορέα του για την μετεγκατάσταση της μονάδας του ΟΚΑΝΑ της Κέρκυρας από το Ιόνιο Πανεπιστήμιο σε καταλληλότερο χώρο εκσυγχρονισμένο με άριστο εξοπλισμό, πλησιέστερα αν όχι εντός των χώρων του Γενικού Νοσοκομείου Κέρκυρας.

ΚΕΡΚΥΡΑ. Κατά την Εσπερίδα που συνδιοργάνωσε το Ιόνιο Πανεπιστήμιο με τον ΟΚΑΝΑ την Τετάρτη 9-5-2018 στην Αίθουσα Τελετών της Ιονίου Ακαδημίας με τίτλο: «Πεδία συνεργασίας και ερευνητική δραστηριότητα ΟΚΑΝΑ και Ιονίου Πανεπιστημίου», ο Πρόεδρος του Δ.Σ. του ΟΚΑΝΑ Καθηγητής Ευάγγελος Καφετζόπουλος,επανέλαβε τις δεσμεύσεις του φορέα του για την μετεγκατάσταση της μονάδας του ΟΚΑΝΑ της Κέρκυρας από το Ιόνιο Πανεπιστήμιο σε καταλληλότερο χώρο εκσυγχρονισμένο με άριστο εξοπλισμό, πλησιέστερα αν όχι εντός των χώρων του Γενικού Νοσοκομείου Κέρκυρας.
Ανέφερε μάλιστα ότι είναι θέμα ημερών η υλοποίηση της δέσμευσης του ΟΚΑΝΑ στο επί δεκαετίας πάγιο αίτημα του Ιονίου Πανεπιστημίου.
Η ευαισθητοποίηση και άμεση αντίδραση του φορέα στα αντανακλαστικά της τοπικής κοινωνίας της Κέρκυρας είναι συνέχεια και επί της ουσίας επισφραγίζει τη γόνιμη ερευνητική συνεργασία που έχει αναπτυχθεί το τελευταίο έτος ανάμεσα στον ΟΚΑΝΑ και το Ιόνιο Πανεπιστήμιο. Ο Πρόεδρος του ΟΚΑΝΑ ανέφερε ενδεικτικά ότι αν και το σύμφωνο συνεργασίας των δύο φορέων ήταν από τα τελευταία που υπεγράφησαν, το Ιόνιο Πανεπιστήμιο έρχεται πρώτο στην υλοποίηση συγκεκριμένων προγραμμάτων με απτά αποτελέσματα για την ενδεχόμενη εξέλιξη στρατηγικών στόχων του ΟΚΑΝΑ.
Την εσπερίδα χαιρέτησε ο Πρύτανης του Ιονίου Πανεπιστημίου καθηγητής Βασ. Χρυσικόπουλος και ο Δήμαρχος Κέρκυρας Κ. Νικολούζος.