Η Διεθνής Ημέρα Μουσείων στο Μουσείο Καποδίστρια

ΚΕΡΚΥΡΑ. Το Μουσείο Καποδίστρια - Κέντρο Καποδιστριακών Μελετών γιορτάζει τη Διεθνή Ημέρα Μουσείων με δωρεάν δράσεις για μικρούς και μεγάλους! Η καθιερωμένη από το Διεθνές Συμβούλιο Μουσείων (ICOM) Διεθνής Ημέρα Μουσείων, γιορτάζεται κάθε χρόνο στις 18 Μαΐου.

18
Μαΐου / 2018

Φέτος το ICOM αφιερώνει την Ημέρα στο θέμα: «Μουσεία και (δια)δίκτυα. Νέες προσεγγίσεις, νέο κοινό». Το πρόγραμμα του Μουσείου Καποδίστρια για τον εορτασμό της Διεθνούς Ημέρας Μουσείων είναι:
 
Παρασκευή 18 Μαΐου 2018:
 
Ελεύθερη Είσοδος όλη μέρα στο Μουσείο (ώρες λειτουργίας 10:00 - 16:00).
 
Σάββατο 19 Μαΐου 2018:
 
Παιχνίδι για παιδιά
«Ο... ‘ψηφιακός’ Ιωάννης Καποδίστριας» 
 
Καλούμε τα παιδιά (ηλικίας 8-14 ετών) να ανακαλύψουν τον Ιωάννη Καποδίστρια και να ανασυνθέσουν το παζλ της ζωής του, χρησιμοποιώντας μέσα σε ένα ειδικά σχεδιασμένο παιχνίδι εργαλεία της ψηφιακής πραγματικότητας (VR) και το Ψηφιακό Αρχείο Ι. Καποδίστρια.
 
Ημέρα: Σάβ. 19 Μαΐου
Ώρα: 11:00-13:00
Το εκπαιδευτικό πρόγραμμα απευθύνεται σε παιδιά ηλικίας 8 - 14 ετών. Ελεύθερη Συμμετοχή.
 
Περίπατος για ενήλικες
«Η Κέρκυρα του Ιωάννη Καποδίστρια»
Με αρχή το ξεκίνημα της ζωής του Ιωάννη Καποδίστρια στα Μουράγια θα ακολουθήσουμε τα χνάρια του και θα γνωρίσουμε, μέσα από έναν θεματικό περίπατο στην πόλη, την δική του Κέρκυρα.
 
Ημέρα: Σάβ. 19 Μαΐου
Σημείο Συνάντησης: Μέγαρο Καποδίστρια στα Μουράγια
Ώρα έναρξης: 18:00
Ελεύθερη συμμετοχή.
 
Η Διεθνής Ημέρα Μουσείων καθιερώθηκε από το Διεθνές Συμβούλιο Μουσείων (ICOM) το 1977. Κάθε χρόνο, η 18η Μαΐου είναι αφιερωμένη σε ένα συγκεκριμένο θέμα που αφορά στα μουσεία και στην προστασία της πολιτιστικής κληρονομιάς. Το ICOM επέλεξε για το 2018 το θέμα «Μουσεία και (δια)δίκτυα. Νέες προσεγγίσεις, νέο κοινό», καθώς τα Μουσεία κατέχουν σήμερα κομβικό ρόλο στις σχέσεις που δημιουργούνται μέσω του διαδικτύου, ενώ παράλληλα αποτελούν το επίκεντρο πολλών και διαφορετικών κοινωνικών δικτύων.