Πέμπτη 18.04.2024 ΚΕΡΚΥΡΑ

Κάλεσμα Κεφαλλονιτών και Θιακών προς τα επτανησιακά σωματεία για κοινό εορτασμό της επετείου της Ένωσης, στην Αθήνα

Επτανησιακά σωματεία
15 Μαΐου 2018 / 16:19

ΑΘΗΝΑ. Ο Αγώνας της συντριπτικής πλειοψηφίας των Συμπατριωτών μας κατά της Αποικιοκρατίας και των τοπικών εκφραστών, τροφοδοτούμενoς από το Πατριωτισμό και τις προσωπικές θυσίες των ριζοσπαστών, οδήγησαν στην Ένωση της Επτανήσου με την Ελλάδα.

Τη πραγματικότητα που αντιμετώπιζαν οι βασανισμένοι από τη φτώχεια και τις αμέτρητες δυσκολίες πρόγονοί μας τη περιγράφει η εφημερίδα του 1850 της Κεφαλονιάς , ‘φιλελεύθερος’. 
Οι Προστάτες σφίγγουν περισσότερο τις αλυσίδες. Δεσμεύουν τα υπάρχοντα, αφοπλίζουν, μαστιγώνουν ιερείς και πολίτες, συμμαχούν με κατά φαντασίας αριστοκράτες, μεταχειρίζονται κάθε θεμιτό και αθέμιτο μέσον για να καταδιώξουν και να σβήσουν το εθνικό μας φρόνημα. Μας κράτησαν στην αμάθεια για να μη γνωρίζουμε τα φυσικά, απαράγραπτα δικαιώματά μας και τα αληθινά μας συμφέροντα. Μας διαίρεσαν, για να ανάβουν τα πάθη και να απασχολείται το πνεύμα μας με την αυτοκαταστροφή του. Εσπειραν τη δυσπιστία, για να μην εμπιστεύεται ο ένας τον άλλο. Να μη συνεννοείται ο ένας με τον άλλο, να μη συνεργάζονται για να περιορίσουν τα δεινά τους. Φρόντιζαν να μας απασχολούν με ταπεινά και ανήθικα, για να μην υψώνουμε το πνεύμα μας με έργα γενναία και περήφανα. Υποβίβαζαν τις αξίες, υποθάλποντας και βραβεύοντας τη μικρότητα και τη διαφθορά, ώστε να μας προκαλούν σύγχυση, για το τι είναι ηθικό και τι ανήθικο. Ηθελαν να καταπνίξουν κάθε αίσθημα και φρόνιμα ανθρωπισμού και Ελληνισμού, κάθε τάση και διάθεση για την ανάκτηση της εθνικής μας ανεξαρτησίας.’ 
Εκπληξη αποτελούν οι συμπτώσεις με το σήμερα. Γι’ αυτό ιδιαίτερη σημασία αποκτά η δική μας στάση και αγώνας για τις ανθρώπινες αξίες, τη διατήρηση της Εθνικής μνήμης, Συνείδησης και Αξιοπρέπειας για να μπορούμε να ζούμε ως συνειδητοί και Ελεύθεροι πολίτες και όχι αγγελιοφόροι της βούλησης των ξένων και των εξαρτημάτων τους. 
Για λαούς ιστορικούς όπως ο δικός μας, η διατήρηση της εθνικής Μνήμης αποτελεί το βασικό οπλο για τη συνέχεια και τη πρόοδο του. 
Με εφόδια τη κλασσική παιδεία και αξίες, την ιστορική γνώση και τη καλή χρήση των νέων τεχνολογιών μπορούμε σαν λαός και έθνος να πάμε μπροστά και να προοδεύσουμε με ιμάντες τη σύμπραξη των υπεύθυνων φορέων της κοινωνίας μας που οφείλουν να συνεννοηθούν πάνω στη χάραξη μιας μακροχρόνιας στρατηγικής που θα υπηρετεί με συνέπεια τα συμφέροντά της κοινωνίας και του έθνους και αποδοθεί για υποστήριξη και εμπλουτισμό προς τις πολιτικές δυνάμεις του τόπου και όχι αντίστροφα όπως συμβαίνει τώρα. 
 
Οι εκδηλώσεις στην Αθήνα
 
Το ΣΑΒΒΑΤΟ 19 ΜΑΪΟΥ, ώρα 12.00 το μεσημέρι 
•11.30 πμ το αργότερο: Συνάθροιση στην είσοδο του Εθνικού κήπου ( Λεωφ. Αμαλίας) 
•11.50 πμ: Μετάβαση στο Μνημείο του Αγνώστου Στρατιώτη 
Όλα τα Σωματεία μπορούν: να φέρουν το λάβαρό τους και καταθέσουν στεφάνι .