Πέμπτη 25.04.2024 ΚΕΡΚΥΡΑ

Από βδομάδα αρχίζει ο εργολάβος τα έργα στην ε.ο. Παλαιοκαστρίτσας, στου Σολάρη

Σολάρη
15 Μαΐου 2018 / 09:06

Η αυτονόητη παραίνεση είναι: οπλισθείτε με υπομονή και θάρρος!

ΚΕΡΚΥΡΑ. Από την ερχόμενη Τρίτη (22/5) εγκαθίσταται ο εργολάβος που θα ολοκληρώσει το οδικό έργο της ε.ο. Παλαιοκαστρίτσας στου Σολάρη, από την Πλατυτέρα έως τον κόμβο στις Αλυκές του Ποταμού. Ήδη οι άνθρωποι της κατασκευαστικής βρίσκονται στην Κέρκυρα από τουλάχιστον μια εβδομάδα για τις αναγκαίες προετοιμασίες και τις συνεννοήσεις με τις Αρχές, π.χ. την Τροχαία αλλά και τους καταστηματάρχες της περιοχής.

Σύμφωνα με το πλάνο των ενεργειών θα ξεκινήσουν από τα δυο «άκρα» του έργου, ασφαλτοστρώνοντας το τμήμα του δρόμου από τις Αλυκές έως την στροφή για Ποταμό, όπου προβλέπεται να γίνει και κάποιου είδους κόμβος και από την άλλη πλευρά από την Πλατυτέρα έως την διασταύρωση σήμερα με Παναγούλη, όπου επίσης προβλέπεται να γίνει κάποιου είδους κόμβος. Στην πρώτη περίπτωση θα κατασκευαστεί διάζωμα καταμεσίς του δρόμου, που θα διαχωρίζει τα δυο ρεύματα κυκλοφορίας. Κόμβος επίσης προβλέπεται να γίνει και στη διασταύρωση για Κεφαλομάντουκο, γι' αυτόν τον λόγο άλλωστε έγιναν εκεί επιπλέον απαλλοτριώσεις ώστε να εξασφαλιστεί γι' αυτό η απαιτούμενη γη.

Σύμφωνα με δημοσιογραφικές πληροφορίες  από πηγές της ΠΙΝ, για την εκτέλεση των εργασιών προβλέπεται ο κατά περίπτωση και εκ περιτροπής αποκλεισμός του ενός ρεύματος κυκλοφορίας. Όταν θα συμβαίνει, με ευθύνη της κατασκευαστικής, η κίνηση από και προς την πόλη θα διοχετεύεται στην ε.ο. Αντιστάσεως. Καλώς εχόντων των παργμάτων, η ταλαιπωρία αυτή θα διαρκέσει λιγότερο από δώδεκα μήνες αφού οι προθεσμίες είναι ασφυκτικές καθ' όσον όλες οι σχετικές διαδικασίες με το έργο θα πρέπει να έχουν ολοκληρωθεί το αργότερο μέχρι τον Μάρτιο του 2019.