Κύπελλα, μετάλλια και προκρίσεις για Κέρκυρα και Παξούς

ΚΕΡΚΥΡΑ. Με μεγάλη επιτυχία ολοκληρώθηκαν το Σαββατοκύριακο τα Νεανικά Πρωταθλήματα Παίδων - Κορασίδων Δ. Ελλάδας στο σκάκι,

15
Μαΐου / 2018

όπου διακρίθηκαν οι Κερκυραίοι και οι Παξινοί σκακιστές ηλικίας από 7 έως 16 ετών. Σε αυτούς τους αγώνες δικαίωμα συμμετοχής είχαν μόνο τα παιδιά που ανήκουν σε σκακιστικά σωματεία της περιοχής της Δ. Ελλάδας και παράλληλα ήταν και προκριματική φάση για τους τελικούς του Πανελληνίου Πρωταθλήματος που θα γίνει 3 με 9 Ιουλίου στο Ρίο.
Οι αγώνες έγιναν στις εξής κατηγορίες: κάτω των 8, 10, 12 ,14, και 16 ετών, τόσο σε αγόρια όσο και κορίτσια. Οι θέσεις πρόκρισης για την περιοχή μας ήταν 6 (αυξημένες κατά 2 από το 2017, μετά από τα επιτυχημένα αποτελέσματα των σκακιστών μας στα Πανελλήνια Πρωταθλήματα) και μετά από απόφαση της Τοπικής Επιτροπής Σκακιστικών Σωματείων Ηπείρου και Ιονίων Νήσων θα πάνε στις κατηγορίες κάτω των 10, κάτω των 12 και κάτω των 14 ετών στα αγόρια και στα κορίτσια.
Οι αγώνες έγιναν στο εντευκτήριο του Σ.Π.Ζ. Κερκύρας στο Ν. Λιμάνι και περιλάμβαναν πέντε παρτίδες σε κάθε όμιλο. Στους αγώνες πήραν μέρος 31 από τους καλύτερους σκακιστές 7-16 ετών της περιοχής, από Κέρκυρα, Παξούς, Άρτα, Πρέβεζα, Ιωάννινα και Λευκάδα. Τρεις παρτίδες έγιναν το Σάββατο και δύο την Κυριακή. Κάθε παίκτης είχε στη διάθεση του μια ώρα σκέψης, ενώ το ηλεκτρονικό σκακιστικό χρονόμετρο προσέθετε 30’’ μετά από κάθε κίνηση. Η καταγραφή των παρτίδων ήταν υποχρεωτική.
 
Τελικά αποτελέσματα
 

  • Αγόρια κάτω των 8 ετών: Πρώτος ο Ραφαέλ Τζουβέλης του Σ.Π.Ζ. Κερκύρας, δεύτερος ο Χάρης Χαρίσης του Σ. Ιωαννιτών και τρίτος ο Κωνσταντίνος Σαμουράκης του Σ.Π.Ζ.Κ.
  • Αγόρια κάτω των 10 ετών: Πρώτος Γρηγόρης Στόικος του Σ.Π.Ζ.Κ., δεύτερος Ιωσήφ Μοσχάτ του Σ.Π.Ζ.Κ. και τρίτος Ορέστης Σαββανής του Σ.Π.Ζ.Κ.
  • Αγόρια κάτω των 12 ετών: Πρώτος Βασίλης Γιούτσος του Σ.Ι.Σ., δεύτερος Μουρίκης Φάνης του Σ.Π.Ζ.Κ.
  • Αγόρια κάτω των 14 ετών: Πρώτος Αλέξανδρος Λευθεριώτης του Σ.Π.Ζ.Κ., δεύτερος Σπύρος Στρατηγός του Σ.Π.Ζ.Κ. και τρίτος Βασίλης Κούλης του Πύρρου Άρτας.
  • Πρώτος στα αγόρια κάτω των 16 ετών ο Ντιόν Τζουβέλης του Σ.Π.Ζ.Κ.
  • Κορίτσια κάτω των 8: Πρώτες οι δύο Παξινές σκακίστριες που ανήκουν στον Σ.Π.Ζ.Κ.: 1η Αλεξανδρή Δήμητρα και 2η Βλαχοπούλου Βαλέρια. Στην 3η θέση η Γιαννοπούλου Λήδα του Σ.Ι.Σ.
  • Κορίτσια κάτω των 10 ετών: Πρώτη η Κατερίνα Γκουτζούκη του Σ.Π.Ζ.Κ., δεύτερη η Μαυρομμάτη Δανάη του Σ.Π.Ζ.Κ και τρίτη η Σκλαβούνου Κέλλυ του Σ.Π.Ζ.Κ.
 
Στα κορίτσια κάτω των 12 ετών πρώτη ήρθε η Ηλιάνα Σκλαβούνου του Σ.Π.Ζ.Κ. και στα κορίτσια κάτω των 14 πρώτη η Μιράντα Γιούτσου του Σ.Ι.Σ. Τώρα τα βλέμματα στρέφονται στη μεγάλη διοργάνωση της τελικής φάσης του πανελληνίου πρωταθλήματος όπου οι Κερκυραίοι και Παξινοί Πρωταθλητές φιλοδοξούν να διακριθούν για ακόμη μία φορά.

Μάνος Ναθαναήλ