Τρίτη 23.04.2024 ΚΕΡΚΥΡΑ

Έκτακτη Γενική Συνέλευση στην ΕΠΣ Κέρκυρας για το ενοικιαστήριο του γηπέδου

ΕΠΣΚ
14 Μαΐου 2018 / 14:49
Σπύρος Πίκουλας

ΚΕΡΚΥΡΑ. Έκτακτη Γ.Σ. ανακοίνωσε η ΕΠΣΚ για τις 29 Μαΐου, ώστε να «νοικιαστεί» το γήπεδο.

Αυτή είναι η ουσία της ξαφνικής Γενικής Συνέλευσης, στην οποία θα κληθούν τα σωματεία να αποφασίσουν για την κίνηση που έχει δρομολογήσει η Ένωση και με παρέμβαση του μέλους του Δ.Σ. Κ. Σουλάνη, αποφασίστηκε να ερωτηθούν τα σωματεία πριν πάρει αποφάσεις για ένα τόσο σοβαρό γεγονός.
Η ενοικίαση του γηπέδου πραγματικά προξένησε μεγάλη εντύπωση στα τοπικά σωματεία, αφού είναι ένας χώρος με πολλά έσοδα, οι ομάδες που το χρησιμοποιούν για προπονήσεις ή επίσημα παιχνίδια, αλλά ίσως η διοίκηση να έχει τους δικούς της λόγους για να το «βάλει προς ενοικίαση» και μάλιστα με ποσό 800€ το μήνα, κατ΄ ελάχιστον όπως αναφέρει. Δημιουργούνται εύλογα ερωτήματα, αλλά οι απαντήσεις λογικά θα δοθούν στην ΓΣ.
 
Το… ενοικιαστήριο
 
Η ανακοίνωση της ΕΠΣΚ που εξέδωσε τη Δευτέρα 14/5 με την οποία δέχεται προσφορές για την ενοικίαση του γηπέδου, κάτω βέβαια από κάποιες προϋποθέσεις, έρχεται σε συνέχεια της πρόσκλησης σε ΓΣ των σωματείων. Βέβαια όποιος έχει σκοπό να το νοικιάσει θα πρέπει να αλλάξει χλοοτάπητα, που είναι μεγάλο το κόστος και να κάνει κάποιες εργασίες. Η ΕΠΣΚ ίσως με τον τρόπο αυτό να θέλει να προχωρήσει στην αλλαγή του χλοοτάπητα, αφού δεν μπόρεσε η ίδια να το εξασφαλίσει. Εύλογο όμως είναι ένα ερώτημα, που ίσως θα πρέπει να σκεφτεί πάρα πολύ. Αν όπως λέει μια άλλη μακροσκελέστατη ανακοίνωσή της θα το δώσει για 9 χρόνια, με 3 χρόνια ακόμα δικαίωμα ανανέωση από τους ενοικιαστές, μετά το πέρας η κατάσταση του χλοοτάπητα θα είναι ακριβώς η ίδια με σήμερα.
Σε τι θα βγει κερδισμένη η Ένωση; Στο ενοίκιο των 800 ή 1000€ που θα παίρνει; Σίγουρα τα οικονομικά στοιχεία του αθλητικού κέντρου στο Κανόνι, με έσοδα και έξοδα, από την στιγμή που θα δώσουν στα σωματεία  θα μπορέσουν  να βοηθήσουν να γίνει εκτίμηση αν μια τέτοια κίνηση είναι συμφέρουσα ή όχι για τα σωματεία. Σε αντίθετη περίπτωση, οι «ψίθυροι» που ακούγονται για τη βιασύνη του πράγματος, ίσως επαληθευτούν. Ο χρόνος θα δείξει, τα σωματεία θα αποφασίσουν.
Η ανακοίνωση για ενοικίαση του γηπέδου:   
«Το Δ.Σ της Ε.Π.Σ Κέρκυρας ανακοινώνει ότι δέχεται γραπτές προσφορές για τηνεκμίσθωση ακινήτου πλήρους κυριότητάς του, που χρησιμοποιείται ως αθλητικός χώρος  διεξαγωγής ποδοσφαιρικών αγώνων με τον περιβάλλοντα χώρο του (Κανόνι Κέρκυρας).Επισημαίνεται ότι ο μισθωτής θα αναλάβει την υποχρέωση να προβεί στην αλλαγή του  ποδοσφαιρικού τάπητα, στην ανακαίνιση των αποδυτηρίων και στην επισκευή της κερκίδας με  δικές του δαπάνες εντός εύλογης προθεσμίας η οποία θα ορισθεί με το τελικό συμφωνητικό μίσθωσης. Προσφορές με τα πλήρη στοιχεία των ενδιαφερομένων, όπως ονοματεπώνυμο/επωνυμία εταιρείας, ιδιότητα, τηλέφωνα, διεύθυνση επικοινωνίας και ΑΦΜ, θα αποστέλλονται  στη διεύθυνση της Ένωσης μέχρι τη Δευτέρα 4 Ιουνίου 2018, στις 12 μ.μ. Η αξιολόγηση των προτάσεων - προσφορών θα γίνει από το διοικητικό συμβούλιο της  Ένωσης με ποιοτικά κριτήρια.  Η πλήρης ανακοίνωση της εκμίσθωσης του ακινήτου και η τεχνική έκθεση του έργου  αναρτώνται και στην ιστοσελίδα της Ε.Π.Σ Κέρκυρας (www.epskerkyras.gr). Λεπτομέρειες και πρόσθετες πληροφορίες για το περιεχόμενο της πρότασης σύμβασης  μπορούν να λάβουν οι ενδιαφερόμενοι από τη Γραμματεία τη Ε.Π.Σ Κέρκυρας.

Σπύρος Πίκουλας

Συνεργάστηκε το 1979 με την «Αθλητική Πορεία» 2 χρόνια. Αρχές του ΄92 για 25 χρόνια στο «Κερκυραϊκό Βήμα», από το 1994 εκδότης - διευθυντής στα «Κερκυραϊκά Σπορ», από το 2000 για 15 χρόνια στο «ΦΩΣ των ΣΠΟΡ», τα τελευταία 9 χρόνια στην «ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ». Επίσης συνεργάστηκε με την τηλεόραση του Corfu Chanel και Start TV συνολικά 15 χρόνια