Στο Ιστορικό Δημαρχείο Σαν Τζιάκομο ο πρέσβης της Κίνας στην Ελλάδα

Θα δωρήσει στο Μουσείο Ασιατικής Τέχνης 20 μεταξωτά κοστούμια από την προσωπική συλλογή του, προκειμένου να εμπλουτίσει τα εκθέματά του.

14
Μαΐου / 2018

ΚΕΡΚΥΡΑ. Με τον πρέσβη της Κίνας στην Ελλάδα, Zou Xiaoli, συναντήθηκε το πρωί της Δευτέρας, στο Ιστορικό Δημαρχείο, ο Δήμαρχος Κέρκυρας Κώστας Νικολούζος.
«Είμαι ευτυχής που βρίσκομαι στην Κέρκυρα» δήλωσε ο Κινέζος πρέσβης ο οποίος  τον επόμενο μήνα αποχωρεί από την Ελλάδα. «Δεν μπορούσα, όμως,  να φύγω» προσέθεσε «χωρίς να έχω επισκεφθεί την Κέρκυρα».

Ο κ. Xiaoli, ενημέρωσε το Δήμαρχο ότι κατά τη διάρκεια της τετραετούς θητείας του  στην Ελλάδα ενδιαφέρθηκε ιδιαίτερα για την ίδρυση Τμήματος Ασιατικών Σπουδών στο Ιόνιο Πανεπιστήμιο. «Δεν είχαμε το επιθυμητό αποτέλεσμα» είπε «αλλά είμαι σίγουρος πως η προσπάθεια θα συνεχιστεί και από τον νέο πρέσβη, καθώς είναι θέμα που μας ενδιαφέρει ιδιαίτερα».

Ο πρέσβης ενημέρωσε, επίσης,  το Δήμαρχο ότι θα δωρήσει στο Μουσείο Ασιατικής Τέχνης 20 μεταξωτά κοστούμια από την προσωπική συλλογή του, προκειμένου να  εμπλουτίσει τα εκθέματά του.
Ο Δήμαρχος, Κώστας Νικολούζος, απάντησε πως η Κέρκυρα είναι μια φιλόξενη και πολυπολιτισμική κοινωνία με ξεχωριστή κουλτούρα και τον ευχαρίστησε για την επίσκεψη, καθώς και για τη δωρεά στο Μουσείο Ασιατικής Τέχνης, τονίζοντας ότι πρόκειται για ένα μοναδικό στο χώρο του Μουσείο και είναι πολύ σημαντικό να  διευρύνει τις συλλογές του. Ενημέρωσε, επίσης, τον πρέσβη για τις επαφές της Κέρκυρας και τη σύναψη σχέσεων φιλίας και συνεργασίας με κινεζικές πόλεις, όπως είναι η  Tajan, η Ruzhou και η  Jinan.

Ο κ.  Xiaoli  προσκάλεσε το Δήμαρχο στην 1η Διεθνή Έκθεση Εισαγωγών Εξαγωγών που θα πραγματοποιηθεί στη Σαγκάη τον προσεχή Νοέμβριο, τονίζοντας ότι τα ελληνικά προϊόντα πρέπει να προωθηθούν στην Κίνα, ενώ έκανε ιδιαίτερη αναφορά στο ελληνικό ελαιόλαδο και τη θέση που μπορεί να διεκδικήσει στην κινεζική αγορά.
Ιδιαίτερη αναφορά έκανε,  επίσης, στον τουρισμό και τις δυνατότητες που υπάρχουν για την προσέλκυση τουριστών τόσο  από την Ελλάδα όσο και από την Κέρκυρα ειδικότερα. Τέλος, ενημέρωσε το Δήμαρχο για το ενδιαφέρον της Κίνας για τον τομέα των επενδύσεων.
Ο Δήμαρχος ευχαρίστησε τον Πρέσβη της Κίνας για το ενδιαφέρον του για την Κέρκυρα, συμφώνησε απολύτως για τις προοπτικές που παρέχει η Κίνα στον τουρισμό και το εμπόριο  και του ευχήθηκε καλή συνέχεια στη  καριέρα  του.