Πέμπτη 28.03.2024 ΚΕΡΚΥΡΑ

Ανακάλεσε τη σκληρή ανακοίνωση ο Αστέρας Πετριτή

ΕΠΣΚ
11 Μαΐου 2018 / 14:26
Σπύρος Πίκουλας

ΚΕΡΚΥΡΑ. Κάποιες φορές οι διαμαρτυρίες των ομάδων για διαιτητικά λάθη έχουν βάση, κάποιες άλλες όχι και στα τοπικά πρωταθλήματα

οι ανακοινώσεις και οι διαμαρτυρίες κάθε χρόνο είναι πολλές. Προσπαθούμε να μην μπούμε στη λογική ότι για όλα φταίει ο διαιτητής, αν και υπάρχουν παιχνίδια που τα διαιτητικά λάθη έχουν διαμορφώσει αποτέλεσμα.
Την τελευταία αγωνιστική του πρωταθλήματος της Α1 στον Πετριτή ο Αστέρας έπαιξε με τον Θιναλιακό (που ήθελε τη νίκη) και η ΕΠΣΚ είχε ορίσει διαιτητή τον Κ. Γιούργα, ο ποίος απέβαλε τον Π. Λέσση με δύο κίτρινες στην ίδια φάση με αποτέλεσμα να εκνευριστεί ο ποδοσφαιριστής του Αστέρα να βάλει το χέρι του στο λαιμό του διαιτητή και να τιμωρηθεί με 16 αγωνιστικές.
Η ομάδα του Αστέρα έβγαλε μια σκληρή ανακοίνωση κατά του διαιτητή, με αναφορές προς το διαιτητή και χαρακτηριστικό το κομμάτι που αναφέρει «Κακά τα ψέματα κ. Γιούργα ΔΕΝ ΚΑΝΕΙΣ, ΚΟΨΕ ΤΟ, ΠΑΡΑΤΗΣΕ ΤΟ, ΔΕΝ ΜΠΟΡΕΙΣ, ΔΕΝ ΤΟ ΕΧΕΙΣ, ΕΙΣΑΙ ΛΙΓΟΣ! Όσο και να σπρώχνεις, όσο και να σε σπρώχνουν, μέχρι εδώ μπορείς».
Αυτό ήταν αιτία να δυσανασχετήσει η Ένωση και να ζητήσει με έγγραφό της από τον Αστέρα να ανακαλέσει τις δηλώσεις, κάτι που όντως έκανε αναφέροντας: «Ο Α.Ο. Αστέρας Πετριτή σε απάντηση του Υπ' Αριθ. Πρωτ. 344/08-05-2018 έγγραφο της ΕΠΣ Κέρκυρας, ανακαλεί το περιεχόμενο της δημοσίευσης».
Το θέμα δεν είναι απλά μια δημοσίευση και μια ανάκληση που σημαίνει ούτε γάτα ούτε ζημιά, το μεν σωματείο έχει διαμαρτυρηθεί και έχει ενημερώσει όλο τον κόσμο για ότι πιστεύει σε σχέση με συγκεκριμένο διαιτητή, η ΕΠΣΚ νοιώθει ικανοποιημένη με την ανάκληση και όλα καλά.
Πιστεύει αλήθεια κανείς ότι έτσι λύνεται το θέμα, όχι βέβαια στην συγκεκριμένη περίπτωση, αλλά σε πάμπολλες που έχουν στο παρελθόν δει το φως της δημοσιότητας. Η αλήθεια είναι αλλού. Είναι στην έλλειψη εμπιστοσύνης των σωματείων προς τη διοργανώτρια, αφού πολλά από αυτά πιστεύουν ότι επειδή δεν ψήφισαν το νυν Δ.Σ. έχουν μπει στο στόχαστρο. Στο χέρι της ΕΠΣΚ είναι την επόμενη αγωνιστική σεζόν με τις ενέργειές της να μειώσει τις φωνές διαμαρτυρίας των σωματείων και για την αξιοπιστία των πρωταθλημάτων, αλλά και όλων όσων εμπλέκονται σε αυτά.

Σπύρος Πίκουλας

Συνεργάστηκε το 1979 με την «Αθλητική Πορεία» 2 χρόνια. Αρχές του ΄92 για 25 χρόνια στο «Κερκυραϊκό Βήμα», από το 1994 εκδότης - διευθυντής στα «Κερκυραϊκά Σπορ», από το 2000 για 15 χρόνια στο «ΦΩΣ των ΣΠΟΡ», τα τελευταία 9 χρόνια στην «ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ». Επίσης συνεργάστηκε με την τηλεόραση του Corfu Chanel και Start TV συνολικά 15 χρόνια