Πέμπτη 28.03.2024 ΚΕΡΚΥΡΑ

Corfu Food and Wine Festival: Το πρόγραμμα σήμερα Παρασκευή 11 Μαΐου Βραδιά Οίνου και ποίησης στο εστιατόριο Rex

Corfu Food and Wine Festival
11 Μαΐου 2018 / 13:08

ΚΕΡΚΥΡΑ. Το Corfu Food and Wine Festival συνεχίζεται και σήμερα 11 Μαΐου με το εξής πρόγραμμα για το απόγευμα της Παρασκευής: 20:00. Βραδιά Οίνου και Ποίησης στο εστιατόριο Rex

Στο κλασικό εστιατόριο της πόλης, ο καθηγητής του Ιονίου Πανεπιστημίου Γιώργος Κεντρωτής επιλέγει ποιήματα της αρχαιοελληνικής γραμματείας σχετικά με τον οίνο και το “ευ ζην” σε  νέα ελληνική και αγγλική μετάφραση τα οποία μεταφέρονται στο κοινό σε σκηνοθεσία Πέτρου Γάλλια.

20:00. Από το Περού στην Κέρκυρα μέσω Ουραλίων στο Kontokali Bay
Μια απίστευτη γαστρονομική διαδρομή από το Περού στην Κέρκυρα μέσω Ουραλίων. Ο διαπρεπής Ρώσος σεφ Rashid Rakhmanov συναντά τον Κερκυραίο σεφ Σπύρο Βουλισμά και από κοινού χαράσσουν ένα ανεπανάληπτο ταξίδι – απόσταγμα της παγκόσμιας γαστρονομίας.

20:00. Η Βενετία στο Ταβερνάκι της Μαρίνας μέσω των ευρωπαϊκών δρόμων του μεταξιού
Ο διάσημος Βενετσιάνος σεφ Giuseppe Galardi, ιδιοκτήτης της παραδοσιακής Osteria Ai Assassini στην καρδιά της Βενετίας και κοντά στην πλατεία του Αγίου Μάρκου, εξερευνά τις ενετικές επιρροές της Κέρκυρας και παρουσιάζει πιάτα εμπνευσμένα από την κοινή κουλτούρα των δύο λαών. Η εκδήλωση συνδιοργανώνεται με το Marco Polo System, έναν ευρωπαϊκό όμιλο με εικοσάχρονη εμπειρία στην υλοποίηση ευρωπαϊκών και δη μεσογειακών, πολιτιστικών προγραμμάτων, στο πλαίσιο της MedTaste, πιλοτικής δράσης του διεθνούς δικτύου European Silk Road.

 20:00. Ανακαλύψτε την Κέρκυρα στο Pomo d’ Oro
Το Discover Corfu είναι ένα γαστρονομικό ταξίδι στη δημιουργική κουζίνα του νησιού με βάση τις παραδοσιακές γεύσεις που επιμελείται ο καταξιωμένος σεφ Αριστοτέλης Μέγκουλας.

20:00. Κερκυραϊκοί συνδυασμοί στον Μαρκά
Απολαύστε τις κερκυραϊκές μπύρες με τη συνοδεία τεσσάρων πιάτων από την κερκυραϊκή παραδοσιακή κουζίνα. Η Κερκυραϊκή Μικροζυθποιία παρουσιάζει εκλεκτές επιλογές της και επιχειρηματολογεί με ποια φαγητά ταιριάζουν. Ο σεφ του Μαρκά αναλαμβάνει να μεταφέρει στο τραπέζι σας την επιχειρηματολογία αυτή.

22:00. Γεωγραφία Γεύσεων στην Ακαμάτρα
Μια πολύ προσεγμένη επιλογή κρασιών και τσίπουρων από όλη την Ελλάδα, ο “Ακαμάτης” τη συνοδεύει με μια εξ ίσου μελετημένη επιλογή πιάτων στη γειτονιά των τσιπουράδικων, στην οδό Προσαλένδου, πίσω από το παλιό λιμάνι της Κέρκυρας.