Πέμπτη 18.04.2024 ΚΕΡΚΥΡΑ

Στα Ιωάννινα τρέχει το επόμενο Run Greece – Η συνέντευξη Τύπου

Αγώνες δρόμου
11 Μαΐου 2018 / 12:50

ΓΙΑΝΝΕΝΑ. Στην πρωτεύουσα της Ηπείρου θα διεξαχθεί ο επόμενος (από τους 7 συνολικά) αγώνας της σειράς Run Greece

και συγκεκριμένα την Κυριακή 20 Μαΐου. Με αυτήν την αφορμή οι εκπρόσωποι των διοργανωτών και των φορέων που στηρίζουν την διοργάνωση, έδωσαν συνέντευξη Τύπου την Τρίτη 8 Μαΐου στην οποία παραβρέθηκε και ο Γενικός γραμματέας του ΣΕΓΑΣ Βασίλης Σεβαστής.
 
Ο  Δήμαρχος Ιωαννιτών Θωμάς Μπέγκας τόνισε: «Το μαζικό δρομικό κίνημα ριζώνει στα Γιάννενα τα τελευταία χρόνια κι εμείς ως Δημοτική Αρχή είμαστε πολύ ευχαριστημένοι γι’ αυτό και η διεξαγωγή του Run Greece έπαιξε πολύ σπουδαίο ρόλο ώστε τα Γιάννενα να φιλοξενούν ανάλογες μεγάλες διοργανώσεις και θέλω να ευχαριστήσω  τον ΣΕΓΑΣ γι’ αυτό. Καλώ όλους τους Γιαννιώτες και Ηπειρώτες να συμμετάσχουν στον αγώνα υπενθυμίζοντας ότι η ομάδα με τις υψηλότερες επιδόσεις θα συμμετάσχει στον αγώνα που προηγείται του Μαραθωνίου της Αθήνας».
 
Ο Γενικός Γραμματέας του ΣΕΓΑΣ Βασίλης Σεβαστής δήλωσε πως «τα τελευταία χρόνια αναπτύσσεται ένα μαζικό κίνημα στην Ελλάδα που έχει δημιουργήσει την συνήθεια να ασχολείται ο κόσμος με την άθληση όλο και περισσότερο. Είμαι περήφανος για τους αγώνες Run Greece που ο ΣΕΓΑΣ σχεδίασε και εξελίσσονται διαρκώς. Θέλω να ευχαριστήσω την Περιφέρεια Ηπείρου και τον Δήμο Ιωαννιτών για την μέχρι τώρα συνεργασία και διαβεβαιώνω  πως γίνεται προσπάθεια ώστε κάθε χρόνο να βελτιώνεται ο αγώνας».
 
Ο εκπρόσωπος της Περιφέρειας Ηπείρου Νίκος Καττής μίλησε για καθιέρωση του Run Greece ως θεσμού και τον χαρακτήρισε ως ένα πολύ σημαντικό αθλητικό αλλά και κοινωνικό γεγονός που προβάλλει την πόλη, τον Νομό Ιωαννίνων και όλη την Περιφέρεια.
 
Με τη σειρά του ο πρόεδρος του ΣΕΓΑΣ Ηπείρου, Θανάσης Χασκής σημείωσε πως «το Run Greece Ιωαννίνων σηματοδοτεί σημαντικά πράγματα, αφού το ταξίδι του Run Greece, ξεκίνησε από τα Ιωάννινα. Μετά το 2013 και μετά από τον πρώτο αγώνα, αλλάξαμε τρόπο σκέψης και εντάξαμε τον αθλητισμό στην καθημερινότητα μας και τη  ζωή μας καθώς επίσης η διάθεση για προσφορά και εθελοντισμό αυξήθηκε και στον συγκεκριμένο αγώνα.
 
Στην εκδήλωση παραβρέθηκαν επίσης, ο Ειδικός Γραμματέας του ΣΕΓΑΣ, Θανάσης Ράπτης, ο αντιδήμαρχος Ιωαννιτών Παντελής  Κολόκας, ο Τεχνικός Διευθυντής του Run Greece Ιωαννίνων κ. Πλάτωνας και ο τεχνικός Ανάπτυξης, Χάρης  Βαρυτιμίδης.
 
Οι εγγραφές για τις διαδρομές 5 και 10 χιλιομέτρων και τον αγώνα παιδιών, συνεχίζονται καθημερινά. Οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να κάνουν την εγγραφή τους μέσω της ιστοσελίδας www.run-greece.gr και καθημερινά στο ισόγειο της Περιφέρειας Ηπείρου 9:00 - 13:00 και τις απογευματινές ώρες στο ειδικά διαμορφωμένο περίπτερο της ΕΑΣ ΣΕΓΑΣ Ηπείρου στην Πλατεία Πύρρου.