Σάββατο 20.04.2024 ΚΕΡΚΥΡΑ

Παγκερκυραϊκοί αγώνες στίβου Δημοτικών σχολείων και φέτος στο ΕΑΚΚ

Στίβος
10 Μαΐου 2018 / 17:54
Σπύρος Πίκουλας

ΚΕΡΚΥΡΑ. Ότι καλύτερο είναι για τα παιδιά να ξεκινούν από μικρά τον αθλητισμό και η συμμετοχή σε αγώνες, τους δίνει έξτρα κίνητρο για να συνεχίσουν.

Αυτό που κάνει ο ΣΕΓΑΣ, δηλαδή το να διοργανώσει και φέτος αγώνες στίβου στο ΕΑΚΚ με συμμετοχή μαθητών και μαθητριών από όλα τα Δημοτικά Σχολεία του νησιού, μόνο θετικά μπορεί να το δει κανείς, άλλωστε υπάρχει μια ξεχωριστή αγάπη και διακρίσεις των Κερκυραίων στον στίβο. Μέσα από αυτούς τους αγώνες μπορείς να ξεχωρίσεις παιδιά με δυνατότητες και μην ξεχνάμε ότι Ρωμαίου, Μαντζουρογιάννης, Καρύδη, μέσα από τέτοιους αγώνες ξεκίνησαν. Πέρσι η συμμετοχή ήταν μεγάλη, πάνω από 300 παιδιά πήραν μέρος στους αγώνες και φέτος αναμένεται και πάλι να γίνει κοσμοσυρροή στο ΕΑΚΚ την ερχόμενη Τετάρτη.
 
Η ανακοίνωση της ΤΕ ΣΕΓΑΣ αναφέρει χαρακτηριστικά:
«Η Τ.Ε. ΣΕΓΑΣ Κέρκυρας σε συνεργασία με την ΟΕΣΑ Κέρκυρας τον Κερκυραϊκό ΓΣ το Γρ. Πολιτισμού & Αθλητισμού του Δ. Κέρκυρας και την Περιφερειακή Ενότητα Κέρκυρας, συνδιοργανώνουν τους Παγκερκυραϊκούς Αγώνες Στίβου Δημοτικών Σχολείων την Τετάρτη 16 Μαΐου 2018 στο Εθνικό Στάδιο Κέρκυρας και από ώρα 15.30.
Στους Αγώνες θα συμμετάσχουν μαθητές και μαθήτριες από:
Γ΄- Δ ΄ Τάξη στα αγωνίσματα 50μ. – 600μ. – μήκος
Ε΄ - ΣΤ΄ Τάξη στα αγωνίσματα 60μ. – 1000μ. – μήκος - ύψος– σφαίρα 3
kg.
Στους Νικητές/τριες των αγωνισμάτων θα απονεμηθούν Έπαθλα- Κύπελλα – Μετάλλια – Διπλώματα. Επίσης θα βραβευθούν τα Σχολεία που θα πρωτεύσουν στη Γενική Βαθμολογία ξεχωριστά, Αγοριών – Κοριτσιών».

Σπύρος Πίκουλας

Συνεργάστηκε το 1979 με την «Αθλητική Πορεία» 2 χρόνια. Αρχές του ΄92 για 25 χρόνια στο «Κερκυραϊκό Βήμα», από το 1994 εκδότης - διευθυντής στα «Κερκυραϊκά Σπορ», από το 2000 για 15 χρόνια στο «ΦΩΣ των ΣΠΟΡ», τα τελευταία 9 χρόνια στην «ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ». Επίσης συνεργάστηκε με την τηλεόραση του Corfu Chanel και Start TV συνολικά 15 χρόνια