Πέμπτη 25.04.2024 ΚΕΡΚΥΡΑ

Ο σκακιστής φαινόμενο στο κερκυραϊκό μποξ

Κέρκυρα
10 Μαΐου 2018 / 16:58

ΚΕΡΚΥΡΑ. Ο σκακιστής φαινόμενο Ουζμπέκος Γκρανμαίτρ Timur Gareyev βρέθηκε χθες για μια ξεχωριστή προπόνηση στον τοπικό σύλλογο ΠΑΟ ΚΕΡΚΥΡΑΣ αφού ο ίδιος είναι λάτρης της πυγμαχίας.

Ωστόσο με την ευκαιρία προσκάλεσε και τρεις πυγμάχους, οι οποίοι είναι και πρωταθλητές στο σκάκι,, Μακρή Σπύρο, Βαλσάμη Αλέξανδρο και Μοσχάτ Ιωσήφ για έναν αγώνα πάνω στο ρίνγκ. 
Ο Gareyev κοινοποίησε στους προσωπικούς του λογαριασμούς στο instagram, twitter και fb τα μοναδικά βίντεο και τις εικόνες αναμεταδίδοντας τες σε όλο τον κόσμο. 
Ο Ουζμπέκος γκρανμαίτρ Timur Gareyev επέστρεψε στην Κέρκυρα προσκεκλημένος από τον Σύνδεσμο Παικτών Ζατρικίου Κερκύρας, παγκόσμιος ρέκορντμαν του τυφλού σκακιού, ο οποίος έρχεται από την Ινδονησία έχοντας κερδίσει την 1η θέση στο διεθνές τουρνουά JAPFA στην Ινδονησία που τέλειωσε την Πρωτομαγιά και το βραβείο των 2.000 $. Να υπενθυμίσουμε εδώ ότι το 2016 ο Gareyev είχε καταρρίψει το παγκόσμιο ρεκόρ τυφλού σκακιού στο πανεπιστήμιο του Λας Βέγκας, αντιμετωπίζοντας ταυτόχρονα 48(!) αντιπάλους σε ένα σιμουλτανέ που διάρκεσε περί τις 20 ώρες, κερδίζοντας και μια θέση στο βιβλίο Guinness των παγκόσμιων ρεκόρ. Το προηγούμενο, στοιχειωμένο ρεκόρ, με 45 αντιπάλους κατείχε από το 1947 ο θρυλικός Αργεντίνος σκακιστής Miguel Najdorf.