Πέμπτη 25.04.2024 ΚΕΡΚΥΡΑ

Στιγμιότυπα απ΄ το πάρτι έναρξης του Corfu Food and Wine Festival (video)

Corfu Food and Wine Festival
10 Μαΐου 2018 / 09:45

Τι είπε ο Έκτορας Μποτρίνι στην ΄Ενημέρωση΄- Η άποψη του Σωματείου Εστιατόρων

ΚΕΡΚΥΡΑ. Τον πατέρα και υιό Μποτρίνι, Ετρούσκο και Έκτορα, βράβευσε το  Corfu Food and Wine Festival, ως πρωτοπόρους της γαστρονομίας, για την προσφορά τους στην κερκυραϊκή και γενικότερα την ελληνική κουζίνα.
«Τουλάχιστον εμένα με βραβεύουν εν ζωή, συνήθως τα βραβεία δίνονται μετά θάνατον» αστειεύθηκε ο Έκτορας μιλώντας στην "Ενημέρωση", σχετικά με την τιμητική αυτά διάκριση. «Κάτι έχει αρχίσει να κινείται στο χώρο της Γαστρονομίας στην Κέρκυρα. Βλέπω ήδη πόλλά νέα παιδιά, αξιόλογους σεφ και τρία-τέσσερα πολύ καλά εστιατόρια. Αυτό δείχνει ότι μόνο καλύτερα μπορούμε να πάμε».






Ο πρόεδρος του Σωματείου Εστιατόρων
Τα πιάτα με τις νοστιμιές που είχε ετοιμάσει η Λέσχη Αρχιμαργείρων Κέρκυρας σε συνεργασία με το ΙΕΚ Τουρισμού, κράτησαν το ενδιαφέρον του κόσμου αμείωτο μέχρι το τέλος της εκδήλωσης.
Αρκετά ικανοποιημένος από τη συμμετοχή επαγγελματιών και παραγωγών και ο Νίκος Βεργέτης, νέος πρόεδρος του Σωματείου Εστιατορικών και Συναφών Επαγγελμάτων. Ωστόσο, όπως λέει, δεν έχει ακόμα γίνει συνείδηση στους επαγγελματίες ότι η γαστρονομία είναι ένα τομέας που αξίζει να αναπτύξουμε. «Εμείς έχουμε ένα όραμα και θα προσπαθήσουμε να το εξελίξουμε, πρέπει όμως και οι επαγγελματίες να αρχίζουν να βάζουν ο καθένας κι ένα λιθαράκι στο ...πιάτο του.
Ο Έκτορας Μποτρίνι, είναι ο άνθρωπος που έχει αναπτύξει τη γαστρονομία σε όλην την Ελλάδα, όχι μόνο στην Κέρκυρα, σε αυτόν οφείλουμε ακόμα και το ότι ο κόσμος έρχεται και τρώει στην Κέρκυρα. Γι΄αυτό εγώ προσωπικά, ως επιχειρηματίας, αλλά και ως πρόεδρος των εστιατόρων, τον ευχαριστώ για την τόσο μεγάλη προσφορά του».


Ρεπορτάζ: ΧΡΙΣΤΙΝΑ ΓΚΕΡΕΚΟΥ
Video: ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΑΛΙΦΙΕΡΑΚΗΣ