Πέμπτη 28.03.2024 ΚΕΡΚΥΡΑ

Η «Στρατιά των αθανάτων» πορεύτηκε και στους κερκυραϊκούς δρόμους (φωτο & video)

Κέρκυρα
09 Μαΐου 2018 / 16:53

ΚΕΡΚΥΡΑ. Κρατώντας τις φωτογραφίες πολεμιστών κατά του ναζισμού και του γερμανικού στρατού, περπάτησαν (και) στους δρόμους της πόλης δεκάδες Ρώσοι πολίτες, το απόγευμα της Τετάρτης.

Οι εκδηλώσεις έγιναν στη μνήμη των θυμάτου του ναζισμού και με αφορμή την επέτειο της αντιφασιστικής νίκης και του τέλους του β΄παγκοσμίου πολέμου. Στο πλαίσιο αυτό τελέστηκε μνημόσυνο στον Αη Γιάννη ενώ τις εκδηλώσεις και κυρίως την πορεία συνόδευσε το μουσικό σώμα της Φιλαρμονικής των Λιαπάδων.
Στις 9 Μαΐου του 1945, υπογράφηκε η Πράξη παράδοσης της Γερμανίας, η οποία σηματοδότησε και το τέλος του Μεγάλου Πατριωτικού Πολέμου (Β’ Παγκοσμίου Πολέμου).
Στη Μόσχα ο Ρώσος πρόεδρος Βλαντίμιρ Πούτιν, συμμετείχε και φέτος για τέταρτη κατά σειρά φορά, στην πορεία της «Αθάνατης Στρατιάς» στην Κόκκινη Πλατεία κρατώντας την φωτογραφία του πατέρα του. Μαζί του στην πορεία συμμετείχαν ο πρωθυπουργός του Ισραήλ Μπενιαμίν Νετανιάχου και ο πρόεδρος της Σερβίας Αλεξάνταρ Βούτσιτς.
Η δράση - πορεία «Αθάνατη Στρατιά» που πραγματοποιείται για έβδομη συνεχή χρονιά φέτος είναι μια συμβολική πορεία, στην οποία όσοι συμμετέχουν κρατούν τις φωτογραφίες των συγγενών τους που βρέθηκαν στα πολεμικά μέτωπα του Β’ Παγκοσμίου Πολέμου.
Στην ιστοσελίδα της «Αθάνατης Στρατιάς», ο καθένας μπορεί να ανοίξει την δική του σελίδα για τους συγγενείς τους που συμμετείχαν ο καθένας με τον δικό του τρόπο στον πόλεμο, περιγράφοντας τη ζωή τους, όπως και τα βιώματα που είχαν τα μέλη των οικογενειών τους πριν και μετά την λήξη του πολέμου.
Οι εκδηλώσεις αυτές για πρώτη φορά επεκτάθηκαν όπου ζουν Ρώσοι υπό την οργάνωση των προξενικών Αρχών. Στην Κέρκυρα εκτός του Προξένου Ν. Κανούλα, που περπάτησε κι αυτός με το ταμπλό του, εκ μέρους του Δήμου παρευρέθηκαν ο πρόεδρος του Σημοτικού συμβουλίου, Μ. Μουζακίτη και ο αντιδήμαρχος Τουρισμού, Β. Καββαδίας.
Δείτε τις φωτογραφίες εδώ