Πέμπτη 25.04.2024 ΚΕΡΚΥΡΑ

Το ΄Αλεύχιμον΄ & το ΄Κίνημα Λευκίμμης΄ καταδικάζουν τον εμπρησμό στο ΧΥΤΑ Λευκίμμης

εμπρησμός
09 Μαΐου 2018 / 13:09

Κάθε μορφή βίας απ΄όπου κι αν προέρχεται καταδικάζουν με κοινή τους ανακοίνωση οι σύλλογοι της Λευκίμμης

ΚΕΡΚΥΡΑ. Με ανακοίνωση τους "Ο Πολιτιστικός - Περιβαλλοντολογικός Σύλλογος «ΑΛΕΥΧΙΜΟΝ» και το «Κίνημα Λευκίμμης» καταδικάζουν κάθε μορφή βίας απ’ όπου κι αν προέρχεται: 
«Παράλληλα, καταδικάζουμε ξεκάθαρα τον εμπρησμό στις εγκαταστάσεις του παράνομου ΧΥΤΑ Νότιας Κέρκυρας, γεγονός που από την πρώτη στιγμή καταγγείλαμε ότι είναι προϊόν προβοκάτσιας με σκοπό να αμαυρώσει το μεγαλειώδες σε όγκο και παλμό συλλαλητήριο του Λευκιμμιώτικου λαού ενάντια στην λειτουργία του παράνομου ΧΥΤΑ.
Επίσης, καταδικάζουμε και τις σχετικές δηλώσεις του Δήμαρχου, του Περιφερειάρχη και της Βουλευτού του νησιού, οι οποίοι με τον πιο σκληρό τρόπο προσπαθούν να ποινικοποιήσουν τον αγώνα του Λευκιμμιώτικου λαού και για άλλη μια φορά να φέρουν τα ΜΑΤ στην Λευκίμμη.
Ο Σύλλογος Αλεύχιμον και το Κίνημα της Λευκίμμης δεν έχουν καμία σχέση με τις πράξεις εμπρησμού στις εγκαταστάσεις του παράνομου ΧΥΤΑ, όπως πολλοί θέλουν να παρουσιάσουν (πολιτικά πρόσωπα, δημοτικοί σύμβουλοι και δημοσιογράφοι) και για άλλη μια φορά σας λέμε ξεκάθαρα ότι θα πρέπει να ξεχωρίσετε το μεγαλειώδες συλλαλητήριο με τις πράξεις εμπρησμού που μέχρι τώρα πολλοί από εσάς δεν το έχετε κάνει επειδή σας βολεύει».