Σάββατο 20.04.2024 ΚΕΡΚΥΡΑ

Οι περιφερειακοί σύμβουλοι Γιάννης Κουλούρης & Μαρίνα Μοσχάτ καταδικάζουν τον εμπρησμό στη Λευκίμμη

Κέρκυρα
08 Μαΐου 2018 / 17:39

ΚΕΡΚΥΡΑ. Νιώθουμε την ανάγκη να καταδικάσουμε τις δολιοφθορές και τον εμπρησμό που έγιναν στις εγκαταστάσεις του Χ.Υ.Τ.Α. Λευκίμμης την Κυριακή 6.5.2018. Τέτοιες ενέργειες μας, βρίσκουν ριζικά αντίθετους, τις καταδικάζουμε απερίφραστα και απαιτούμε την άμεση σύλληψη και τιμωρία των υπευθύνων που έδρασαν ενάντια στο δημόσιο συμφέρον.

Επίσης καλούμε την κοινωνία της Λευκίμμης να περιφρουρήσει με κάθε τρόπο την πολύχρονη κινηματικής της δράση από ενέργειες που δεν έχουν καμία σχέση με τη νομιμότητα και τη δημοκρατικότητα του λαού της περιοχής.
Μια κοινωνία, που την προηγούμενη μέρα του εμπρησμού (Σάββατο 5.5.2018) πραγματοποίησε μεγαλειώδη ειρηνική συγκέντρωση μαζί με τα παιδιά της στους δρόμους της Λευκίμμης υποστηρίζοντας το χρόνιο αίτημα για τη μη λειτουργία του ΧΥΤΑ Νότου.
Σήμερα, αν το κίνημα ενάντια στην λειτουργία του Χ.Υ.Τ.Α. στη Νότια Κέρκυρα συνεχώς μεγαλώνει, οφείλεται στη απραξία και αφερεγγυότητα όσων διαχειρίστηκαν το θέμα των απορριμμάτων στο νομό διαχρονικά.
Το πρόβλημα της διαχείρισης των απορριμμάτων στην περιφερειακή μας ενότητα είναι οξύτατο και χρειάζεται άμεση- ριζική λύση.
Η πραγματικότητα δείχνει ότι καμία απολύτως από τις δράσεις του ΠΕΣΔΑ δεν έχει υλοποιηθεί, με εξαίρεση την αποτυχημένη συστοιχία του δεματοποιητή του μεσοδιαστήματος. 
Καλούμε όλους τους εμπλεκόμενους, ως προς την διαχείριση των απορριμμάτων, φορείς να σταθούν με ψυχραιμία και νηφαλιότητα στο ύψος των περιστάσεων, να αποφεύγουν αυθαίρετους χαρακτηρισμούς και στοχοποιήσεις, να μην επικαλούνται μέτρα καταστολής και εν γένει ενέργειες που διχάζουν την κοινωνία και ενισχύουν τον κοινωνικό αυτοματισμό.
 Είναι χρέος όλων των εκλεγμένων σε θέσεις ευθύνης, με λόγο νηφάλιο και συναινετικό να αφουγκραζόμαστε την κοινωνία, να επιδιώκουμε το διάλογο και τη συναίνεση και με κοινωνικά αποδεκτές πράξεις, να προστατεύουμε την υγεία των πολιτών, το περιβάλλον και την οικονομική ανάπτυξη του τόπου.