Σάββατο 20.04.2024 ΚΕΡΚΥΡΑ

Διαμαρτυρία του ΚΚΕ & Λα.Ε. για την καταδίκη του Τσιριμιάγκου (Ερημίτης)

Κέρκυρα
08 Μαΐου 2018 / 14:34

ΚΕΡΚΥΡΑ. Σε ποινή φυλάκισης 18 μηνών με αναστολή καταδίκασε τον Γ. Τσιριμιάγκο το Δικαστήριο, τη Δευτέρα. Ο συνδικαλιστής εκπαιδευτικός κατηγορούταν για βιαιοπραγία εναντίον αστυνομικού όταν συμμετείχε σε εκδήλωση διαμαρτυρίας για την υπόθεση του Ερημίτη.

Τα γεγονότα συνέβησαν το 2014 έξω από το Επιμελητήριο με αφορμή την παρουσία εκεί των εκπροσώπων της NCH Capital.
Με αφορμή την απόφαση του Δικαστηρίου εξέδωσε ανακοίνωση η νομαρχιακή Οργάνωση του ΚΚΕ, στην οποία αναφέρονται μεταξύ των άλλων: Η βιομηχανία καταδικαστικών αποφάσεων απέναντι σε όσους αγωνίζονται για την προστασία των δικαιωμάτων των εργαζόμενων, βρήκε έκφραση και στην Κέρκυρα με την απολύτως απαράδεκτη απόφαση του δικαστηρίου που καταδίκασε τον εκπαιδευτικό Γ. Τσιριμιάγκο σε 18μήνες φυλάκισης με 3ετή αναστολή, ο οποίος αν και υπήρξε θύμα καταστολής σε κινητοποίηση ενάντια στην ιδιωτικοποίηση της περιοχής Ερημίτης στην Κασσιώπη Κέρκυρας, τελικά καταδικάστηκε για πρόκληση επικίνδυνης σωματικής βλάβης. Άκρως υποκριτική ήταν η παρουσία του βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ κ. Παυλίδη που παρουσιάστηκε στα δικαστήρια να «συμπαρασταθεί» στο διωκόμενο. Ας μη ξεχνάμε ότι ο κ. Παυλίδης ψηφίζει όλους τους νόμους που δίνουν αέρα στους μεγαλοεπιχειρηματίες, συμμετέχει στην κυβέρνηση που χρησιμοποιεί την αστυνομία για την καταστολή του εργατικού κινήματος και πολλές φορές σε ρόλο security των καπιταλιστών.

Η Λαϊκή Ενότητα

Η Λαϊκή Ενότητα Κέρκυρας  συμπαρίσταται  στο Γ. Τσιριμιάγκο αγωνιστή - εκπαιδευτικό και  πρώην Δημοτικό σύμβουλο του Δήμου Κέρκυρας που σύρεται στα δικαστήρια με βαριές κατηγορίες. Πίσω από την άδικη αυτή ποινική δίωξη , προβάλλουν ανάγλυφες οι πολιτικές ευθύνες όλων όσων επιτρέπουν να ταλαιπωρούνται πολίτες που ασκούν τα δημοκρατικά και κοινωνικά τους δικαιώματα. Υπήρξε και ο ίδιος θύμα της βάρβαρης και απρόκλητης αστυνομικής καταστολής, που ασκήθηκε εναντίον της μαζικής, ειρηνικής και δημοκρατικής διαμαρτυρίας της τοπικής κοινωνίας στις 3-12-14 ενάντια στο ξεπούλημα του Ερημίτη. 
Αντί να τιμωρηθούν αυτοί που εκχωρούν,  την δημόσια περιουσία και την δημόσια γη  με την άσκηση απρόκλητης  βίας , σύρεται στα δικαστήρια με βαριές κατηγορίες ο Γιάννης Τσιριμιάγκος
Ανατροπή για να σταματήσουμε το ξεπούλημα χώρας και τον πλειστηριασμό λαϊκών περιουσιών
 Λαϊκή πατριωτική κυβέρνηση , σαν και αυτή που επιδιώκει η ΛΑ.Ε στο πλαίσιο ενός ριζοσπαστικού μετώπου, για την δικαίωση των αγώνων.