Κερκυραίοι ξενοδόχοι προς Α. Τσίπρα: Είμαστε στο σημείο μηδέν

ΚΕΡΚΥΡΑ. Τον «τρόμο» ότι θα μπει οριστική ταφόπλακα στον κορυφαίο τουριστικό προορισμό της χώρας, επισημαίνει η Ένωση Ξενοδόχων Κέρκυρας σε επιστολή της προς το Πρωθυπουργό Α. Τσίπρα

08
Μαΐου / 2018

Η επιστολή των ξενοδόχων

Κέρκυρα 8 Μαΐου 2018
Αρ. Πρωτ. 11
Προς
Αξιότιμο
Πρόεδρο της Κυβέρνησης
Κύριο Αλέξη Τσίπρα
Αξιότιμε Κύριε Πρωθυπουργέ, Οι ξενοδοχειακές επιχειρήσεις της Κέρκυρας και οι εργαζόμενοι σε αυτές μοχθούν καθημερινά για τη στήριξη της εθνικής οικονομίας.
Πριν λίγο καιρό σας μεταφέραμε την έντονη ανησυχία μας για την κατάσταση με τα απορρίμματα και τη διαχείριση τους, καθώς και για το αδιέξοδο στο οποίο έχει περιέλθει πλέον ολόκληρος ο ενιαίος Δήμος Κέρκυρας, με την από 07/02/18 Αρ. Πρωτ. 01 επιστολή μας.
Ο «τρόμος» αυτός, ο οποίος υπονομεύει τη δημόσια υγεία, την τοπική οικονομία και την περαιτέρω ανάπτυξή μας, πρέπει να τερματιστεί μετά τις χθεσινές εξελίξεις του ΧΥΤΥ Λευκίμμης και την καταστροφή των υποδομών του. Η κατάσταση ξεφεύγει από κάθε έλεγχο.
Εάν η Κέρκυρα γυρίσει σε καταστάσεις του 2015 και 2016, με τόνους σκουπιδιών στους δρόμους της, τότε θα έχουμε βάλει την οριστική ταφόπλακα στον κορυφαίο τουριστικό προορισμό της χώρας.
Η χθεσινή επίδειξη ανομίας από συμπολίτες μας δημιουργεί, σε περίπτωση μη άμεσης αντιμετώπισης της από το κράτος, μεγάλο κίνδυνο για συνέχεια και παράλυση της εύρυθμης και έννομης λειτουργίας της τοπικής κοινωνίας.
Είμαστε στο σημείο μηδέν.
Η Κυβέρνηση σε συνεργασία με την τοπική αυτοδιοίκηση οφείλει να δώσει άμεσα λύση εδώ και τώρα.
Σας καλούμε προσωπικά να κάνετε τα αδύνατα δυνατά για την άμεση επίλυση του σοβαρότατου πλέον προβλήματος της Κέρκυρας.
Η Κέρκυρα και το τουριστικό προϊόν της χώρας μας διασύρεται και είναι θέμα
χρόνου πότε θα δημιουργηθούν σοβαρά προβλήματα υγείας στους συμπολίτες μας.
Αιτούμαστε ως πολίτες και επιχειρήσεις να δοθεί εδώ και τώρα μια λύση.