Τρίτη 23.04.2024 ΚΕΡΚΥΡΑ

Χοροθέατρο «1917 Καντάτα εν χορώ» στο Δημοτικό Θέατρο

χοροθέατρο ΠΑΜΕ
07 Μαΐου 2018 / 14:49
ΕΛΕΝΗ ΚΟΡΩΝΑΚΗ

ΚΕΡΚΥΡΑ. Το Χοροθέατρο ΠΑΜΕ το Σάββατο 12 και Κυριακή 13 Μάη στις 9μ.μ στην κεντρική σκηνή του Δημοτικού Θεάτρου.

Η Τέχνη γίνεται η πιο αδιάλλακτη ''πράξη λευτεριάς''. Είναι αυτή που αναλαμβάνει να καλλιεργήσει την ψυχή και το πνεύμα, να συγκινήσει, να προβληματίσει, να αφυπνίσει συνειδήσεις.... Είναι λοιπόν στην ουσία της μια Επανάσταση. Πως λοιπόν αυτή μπορεί ν' αποτυπώσει την άλλη, την μεγάλη, την Οκτωβριανή Σοσιαλιστική Επανάσταση; Πως αλληλεπιδρούν και πως θα συμβαδίσουν ο Χορός, η Μουσική και η Ρώσικη Επανάσταση   του 1917 πάνω στην σκηνή του θεάτρου; Ένα εγχείρημα δύσκολο αλλά ιδιαίτερα... δελεαστικό. Μεγάλοι Ρώσοι συνθέτες, μεγάλες ιδέες, υψηλό φρόνημα, ιστορικές στιγμές.... Κι εμείς (οι συντελεστές) απλοί εραστές της τέχνης και της επανάστασης!!!  
Χορογραφίες - Ιδέα και Σκηνοθεσία: Μελπομένη Καρδάμη. Μουσική επιλογή έργων των Shostakovitch, Rachmaninoff, Prokofiev, Khachaturian. Χορεύουν: Δώρα Μπαλή, Ναταλία Τουμπάρη, Βάλια Σκορδίλη, Δάφνη Κωνστάντη, Ελεάννα Μπάνου, Μαριλένα Σαπούπο, Άλκηστις Πάπα, Στέλλα-Μαρία Δουνδουλάκη, Κατερίνα Δημοπούλου, Ανδριάνα Συρίμη, Λυδία Κόνα, Σωτήρης Σωτηρίου, Ζαννής Καντεράκης, Λέανδρος Κουτσούμπας, Κυδωνιεύς Άγγελος, Παναγιώτης Φωτίου και ο βοηθός Μάριος Αρμενιάκος. Αποσπάσματα από το έργο ''Δέκα μέρες που συγκλόνισαν τον κόσμο'' και ποίηση Λαπαθιώτη και Μαγιακόφσκι ερμηνεύουν: Σόφη Βεδουρά, Έλενα Γκιόκα, Δανάη Κωτσοπούλου και Νικόλας Ευαγγελίδης. 

ΕΛΕΝΗ ΚΟΡΩΝΑΚΗ

Εργάζεται στις Εκδόσεις Ενημέρωση από το 1990 σε θέσεις υψηλής ευθύνης. Ειδικεύεται στις δημόσιες σχέσεις, το ελεύθερο και το καλλιτεχνικό ρεπορτάζ.