Τετάρτη 17.04.2024 ΚΕΡΚΥΡΑ

Με παιδικές φωνές γέμισε το Δημοτικό Θέατρο και η Ιόνιος Ακαδημία

Κέρκυρα
07 Μαΐου 2018 / 14:00

ΚΕΡΚΥΡΑ. Δύο συναυλίες, για μικρούς και μεγάλους, περιλάμβανε το πρόγραμμα των μουσικών εκδηλώσεων της Κυριακής 6 Μαΐου.

Η πρώτη εξ αυτών πραγματοποιήθηκε στο Δημοτικό Θέατρο, όπου στο πρώτο μέρος η Συμφωνική Ορχήστρα της Φιλαρμονικής Εταιρείας Κερκύρας (Παλαιά), υπό την διεύθυνση της Φωτεινής Αγγέλη παρουσίασε το διάσημο μουσικό παραμύθι Ο Πέτρος και ο Λύκος, με τον Άλκη Μπαλτά στον ρόλο του αφηγητή. Το συγκεκριμένο έργο του Sergei Prokofiev, που πρωτοπαρουσιάστηκε το 1936, ουσιαστικά αποτελεί μια συναυλιακή διήγηση μιας ιστορίας, μέσα από την οποία τα παιδιά έχουν την δυνατότητα να γνωρίσουν τα όργανα της ορχήστρας. Στο δεύτερο μέρος της συναυλίας, η Συμφωνική Ορχήστρα της Παλαιάς Φιλαρμονικής υπό την διεύθυνση του Άλκη Μπαλτά, συνόδευσε τους νεαρούς και νεαρές χορωδούς της Παιδικής Χορωδίας Κέρκυρας (διδασκαλία χορωδίας: Αντωνία Νταλανίκα, επιμέλεια: Χριστίνα Καλλιαρίδου), την υψίφωνο Κατερίνα Δημοπούλου και τον βαρύτονο Πέτρο Καρύδη, σε δέκα παιδικά τραγούδια από το έργο Ο τεμπέλης δράκος, του Γιώργου Χατζηπιερή. Η εκδήλωση θα επαναληφθεί την Τετάρτη 16 Μαίου και την Πέμπτη 17 Μαίου, με διπλές πρωινές συναυλίες ειδικά για τους μαθητές των δημοτικών σχολείων, σε συνεργασία με την Διεύθυνση Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης. 
Στην δεύτερη κατά σειρά συναυλία της Κυριακής, που πραγματοποιήθηκε στην Ιόνιο Ακαδημία, το πρόγραμμα άνοιξε με τη Μπαντίνα της Φιλαρμονικής «Μάντζαρος», υπό την διεύθυνση του υπαρχιμουσικού Σπύρου Ρουβά, παρουσιάζοντας το εμβατήριο Farewell to Slavianka του Vasily Agapkin. Ακολούθησαν τα Celtic Air and Dance του Michael Sweeney, το Gabriel’s Oboe του Ennio Morricone (με soloist την Δήμητρα Γκόγκα στο όμποε), το Klezmoresque του Roland Kerner, το Yellow Mountains του Jacob de Haan και το Arabian Dances του Roland Barrett. Στο δεύτερο μέρος πρωταγωνιστές ήταν και εδώ οι μικροί χορωδοί. Πιο συγκεκριμένα, η Παιδική Χορωδία της Φιλαρμονικής «Μάντζαρος», υπό την πιανιστική συνοδεία του Σπύρου Ρουβά, καθώς και η Παιδική Χορωδία της Ενορίας Ι.Ν. Παναγίας Ελεούσας Κυνοπιαστών «Γαλιλαία», υπό τη συνοδεία της Μαρίας Υφαντή στο πιάνο και της Κατερίνας Έριτσου στα κρουστά, ερμήνευσαν έργα από διάφορες γωνιές του κόσμου. Στο ίδιο πνεύμα όσον αφορά το ρεπερτόριο, η συναυλία ολοκληρώθηκε με τις δύο χορωδίες μαζί επί σκηνής, υπό τη συνοδεία του Κουιντέτου Χάλκινων Πνευστών της Φιλαρμονικής «Μάντζαρος». Την διδασκαλία και διεύθυνση των χορωδιών επιμελήθηκε Δήμητρα Καλογεροπούλου.