Σάββατο 20.04.2024 ΚΕΡΚΥΡΑ

Ηχηρή διαμαρτυρία από «γουρούνες» στο κέντρο της πόλης (video-photo)

διαμαρτυρία γουρούνες
07 Μαΐου 2018 / 08:59

ΚΕΡΚΥΡΑ. Δεκάδες τετράτροχες μοτοσυκλέτες, οι αποκαλούμενες «γουρούνες», που έχουν μπει στο στόχαστρο του Υπουργείου Μεταφορών, έκαναν σήμερα το γύρο της πόλης.

Οι τετράτροχες μοτοσικλέτες που κατακλύζουν τα ελληνικά νησιά κάθε καλοκαίρι, έχουν φέρει σε τροχιά σύγκρουσης το υπουργείο Μεταφορών με την Πανελλήνια Ομοσπονδία Τουριστικών Οχημάτων.



Σύμφωνα με άρθρο του σχεδίου νόμου, οι τετράτροχες μοτοσικλέτες με κινητήρες έως 125 κ.εκ. δεν επιτρέπεται να κυκλοφορούν σε ασφαλτοστρωμένες οδούς, αλλά θα έχουν τη δυνατότητα να τις διασχίζουν κάθετα.

Επιπλέον, το συγκεκριμένο άρθρο ξεκαθαρίζει πως αν εκμισθωθεί «γουρούνα» σε πρόσωπο που δεν έχει απαιτούμενη άδεια οδήγησης, επιβάλλεται στον εκμισθωτή, στον μισθωτή και στον οδηγό, αν ο τελευταίος επίσης δεν έχει άδεια οδήγησης, πρόστιμο 1.000 ευρώ. Σε περίπτωση υποτροπής επιβάλλεται πρόστιμο 2.000 ευρώ και κατάσχεση του οχήματος.

Η απαγόρευση ουσιαστικά βγάζει εκτός χρήσης το 80% σχεδόν του στόλου των ATV που κυκλοφορούν, προκαλώντας - όπως υπογραμμίζουν οι επαγγελματίες του κλάδου - πρόβλημα επιβίωσης σε χιλιάδες εταιρείες ενοικιάσεων οχημάτων και μοτοσικλετών.

Σύμφωνα με τον σύλλογο ενοικιαστών μοτοποδηλάτων και μοτοσικλετών Κερκύρας:

«Μετά από συνάντηση με τον Υφυπουργό κ.Μαυραγανη και την Υπουργό κ Κουντουρα και υποσχέσεις ότι θα υπάρξει ανακοίνωση  28.04.2018 για μεταβατική περίοδο δεν υπήρξε καμία ανταπόκριση. Απεναντίας ο ΓΓ του υπουργείου Μεταφορών κ. Βουρδας έδωσε νέες υποσχέσεις για λύση του προβλήματος  στα τέλη Μαΐου.
Με την τουριστική σεζόν να έχει ήδη ξεκινήσει λέει ο σύλλογος, τα καταστήματά μας απειλούνται με αφανισμό για ότι συνεπάγεται για τις οικογένειες μας».