Τετάρτη 24.04.2024 ΚΕΡΚΥΡΑ

Πλημμύρισε η Βασιλική της Λευκάδας

Λευκάδα
07 Μαΐου 2018 / 05:28

ΛΕΥΚΑΔΑ. H βραδινή, έντονη βροχόπτωση έπληξε τη Λευκάδα, κυρίως το νότιο μέρος του νησιού, πλημμυρίζοντας τη Βασιλική. Φαίνεται εκεί ότι οι όγκοι του νερού βρήκαν τα φρεάτια βουλωμένα και ξεχείλισαν στους δρόμους.

Τραγική ήταν η κατάσταση στην Βασιλική όπως μεταδίδει το lefkadapress, με πολλά σπίτια, ξενοδοχεία αλλά και το κέντρο Υγείας και την Αστυνομία να πλημμυρίζουν.   Μεγάλες καταστροφές υπέστη το ξενοδοχείο Vassiliki Bay που είναι μόλις 50 μ. από τη θάλασσα με το ισόγειό του να έχει πλημμυρίσει και τους ενοίκους τους να μεταφέρονται εκτός.   Ο ιδιοκτήτης του, Πάνος Σκληρός, πρώην δήμαρχος της Λευκάδας μίλησε στο lefkadapress τονίζοντας ότι δεν είναι δυνατόν ένα ξενοδοχείο που βρίσκεται μόλις 50 μ. από τη θάλασσα να πλημμυρίζει από τα νερά της βροχής επειδή οι μπούκες και τα φρεάτια είναι κλειστά.   



Το ξενοδοχείο του Παναγιώτη Σκληρού στη Βασιλική, ξημερώματα Δευτέρας!

Κίνδυνο πλημμύρας αντιμετώπισε και το αστυνομικό τμήμα της Βασιλικής όπου βρίσκεται κοντά αλλά και για το κέντρο Υγείας ενώ αναγκάστηκαν να σπάσουν την μάντρα του σχολείου ώστε να φύγουν τα νερά.