Πέμπτη 25.04.2024 ΚΕΡΚΥΡΑ

Ζητούν την αθώωση του Γιάννη Τσιριμιάγκου

Κέρκυρα
04 Μαΐου 2018 / 10:32

ΚΕΡΚΥΡΑ. Τη Δευτέρα 7 του Μάη στις 9 το πρωί, δικάζεται το μέλος του Δ.Σ. του συλλόγου Ερημίτη Πλους, Γιάννης Τσιριμιάγκος μετά από μήνυση αστυνομικού σχετικά με τα γεγονότα που συνέβησαν στις 3/12/2014, στο στενό έξω από το Επιμελητήριο.

Κατά τη διάρκεια επεισοδίων εκεί οι διαδηλωτές ενεπλάκησαν με τις αστυνομικές δυνάμεις. Διαδηλωτές και αστυνομικοί κατήγγειλαν τον τραυματισμό τους στα επεισόδια. Σύμφωνα με την ανακοίνωση του Ερημίτη Πλου, ο Γιάννης Τσιριμιάγκος βρέθηκε εκεί ως εκλεγμένος δημοτικός σύμβουλος, εκφράζοντας τη βούληση της κοινωνίας που τον εξέλεξε. «Εκπαιδευτικός, πρώην δημοτικός σύμβουλος, άνθρωπος με ήθος και ακεραιότητα χαραχτήρα, δραστήριο μέλος του Δ.Σ. του συλλόγου, έχει δώσει και την ψυχή του για την αποτροπή της καταστροφής του οικοσυστήματος Ερημίτη και για να μην παραδοθούν η δημόσια περιουσία, ο φυσικός πλούτος και οι υποδομές του νησιού και της χώρας στην κερδοσκοπία των πολυεθνικών και της ολιγαρχίας.
Ζητάμε την απαλλαγή του από κάθε κατηγορία και την αθώωση του ως ένδειξη σεβασμού στις δημοκρατικές και αγωνιστικές παραδόσεις του λαού μας, ως δικαίωση τόσο για το ίδιο, όσο και των αγώνων που έχουμε δώσει σαν τοπική κοινωνία μαζί με τα κινήματα του νησιού για την προστασία του Ερημίτη, για την προστασία της φυσικής πολιτιστική κληρονομιά της Κέρκυρας. Καλούμε τους φίλους του Ερημίτη και τα κινήματα σε συμπαράσταση στο Γιάννη Τσιριμιάγκο τη Δευτέρα 7/5/2018 στις 9π.μ. στα δικαστήρια ώστε και με την παρουσία μας εκεί, να δείξουμεκαι την αντίθεσή μας στην ποινικοποίηση του αγώνα για την σωτηρία του Ερημίτη και για την απρόκλητη και βίαιη αστυνομική επίθεση που δεχτήκαμε».
 
Η ΕΛΜΕ
 
«Συμπαραστεκόμαστε στον συνάδελφό μας, εκπαιδευτικό και μέλος της ΕΛΜΕ, Γιάννη Τσιριμιάγκο. Ζητάμε την απαλλαγή του από την άδικη ποινική δίωξη που ασκήθηκε εναντίον του, μετά από μήνυση αστυνομικού σχετικά με τα γεγονότα της 3-12-2014. Ο Γιάννης Τσιριμιάγκος είναι πασίγνωστος στην τοπική κοινωνία για το ήθος και την ακεραιότητά του, σεμνός αγωνιστής, δραστήριο μέλος του συλλόγου για την αποτροπή του ξεπουλήματος του Ερημίτη, πρώην δημοτικός σύμβουλος του δήμου Κέρκυρας. Υπήρξε και ο ίδιος θύμα της βάρβαρης και απρόκλητης αστυνομικής καταστολής, που ασκήθηκε εναντίον της μαζικής, ειρηνικής και δημοκρατικής διαμαρτυρίας της τοπικής κοινωνίας στις 3-12-14 ενάντια στο ξεπούλημα του Ερημίτη. Η ΕΛΜΕ Κέρκυρας καλεί τους συναδέλφους στα δικαστήρια τη Δευτέρα 7/5/2018 στις 11 πμ και γι αυτό προκηρύσσει διευκολυντική στάση εργασίας 11πμ-2μ.μ.