Πέμπτη 25.04.2024 ΚΕΡΚΥΡΑ

Το Ιόνιο Πανεπιστήμιο υποδέχτηκε τον βραβευμένο κινηματογραφιστή Steven Bernstein (video)

Κέρκυρα
03 Μαΐου 2018 / 14:14

ΚΕΡΚΥΡΑ. Ξεκίνησε η επίσκεψη του βραβευμένου κινηματογραφιστή Steven Bernstein στο νησί με ένα ανοικτό σεμινάριο στην αίθουσα τελετών της Ιονίου Ακαδημίας του Ιονίου Πανεπιστημίου, την Πέμπτη 3 Μαΐου.

Πρόκειται για μία πρωτοβουλία του Τμήματος Τεχνών Ήχου & Εικόνας που έδωσε την ευκαιρία στους φοιτητές του τμήματος να αντλήσουν γνώση μέσα από τις επήρειες αυτού του καταξιωμένου δημιουργού.
Ο Bernstein, αναφέρθηκε στη μέχρι τώρα πορεία του και σε εμπειρίες σε δουλειές.  Επιπλέον τόνισε το πόσο σημαντική είναι η αναρχία και το χάος, που πρέπει να έχει ο δημιουργός στο κεφάλι του κατά τη διάρκεια ανάπτυξης ιδεών. Πιστεύει πως ο προγραμματισμός σε αυτό το στάδιο περιορίζει τη δημιουργικότητα και τις εναλλακτικές οπτικές αντιμετώπισης ενός θέματος. 
Ο Steven Bernstein, είναι ο ιδρυτής της σχολής κινηματογράφου στη Σύρο, όπου το Φθινόπωρο θα πραγματοποιήσει σεμινάρια, δωρεάν για τους φοιτητές, στα οποία θα διδάξουν μεγάλα ονόματα του Hollywood. Λεπτομέρειες για αυτά τα σεμινάρια  θα ανακοινωθούν σε λίγο καιρό. Ωστόσο επιδιώκει και μία σύνδεση του όλου εγχειρήματος του, με την Κέρκυρα και το Ιόνιο πανεπιστήμιο καθώς θεωρεί τη δράση του καινοτόμα και πρωτοπόρα.
Τέλος ο Bernstein, δήλωσε πως ο στόχος του δεν είναι μόνο να φέρει αμερικανικές παραγωγές στην Ελλάδα, αλλά να δώσει την ευκαιρία σε Έλληνες δημιουργούς να μάθουν να δουλεύουν σε τέτοιου επιπέδου παραγωγές.
Το πρόγραμμα της επίσκεψης περιλαμβάνει επίσης συναντήσεις με τις πρυτανικές αρχές και τους καθηγητές των Τμημάτων και μια ειδική συνάντηση την Παρασκευή 4 Μαΐου, 13:00 στο αμφιθέατρο 1 του Τμήματος Ιστορίας, με τους φοιτητές της Σχολής Μουσικής και Οπτικοακουστικών Τεχνών και την ευρύτερη κοινότητα του Ιονίου Πανεπιστημίου.
Δείτε περισσότερες πληροφορίες εδώ http://enimerosi.com/details.php?id=21591