Σάββατο 20.04.2024 ΚΕΡΚΥΡΑ

Το πρόγραμμα Μαΐου της Χορωδίας Κερκύρας με αποκορύφωμα τον Ύμνο στην Ελευθερία!

Κέρκυρα
03 Μαΐου 2018 / 13:46

ΚΕΡΚΥΡΑ. Η ΧΟΡΩΔΙΑ ΚΕΡΚΥΡΑΣ γνωστοποιεί στο κερκυραϊκό φιλόμουσο κοινό τις εκδηλώσεις των Τμημάτων της κατά τον Μάϊο 2018:

ΚΥΡΙΑΚΗ 6η ΜΑΪΟΥ: ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΘΕΑΤΡΟ ΩΡΑ 19:00: Το ΤΜΗΜΑ ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑΣ ΙΙ μαζί με μέλη της Παιδικής Χορωδίας θα συμμετάσχει σε συναυλία της Συμφωνικής Ορχήστρας της Φιλαρμονικής Εταιρείας Κερκύρας υπό την διεύθυνση του κ. Άλκη Μπαλτά. Κατά την συναυλία αυτή θα παρουσιασθούν τα έργα: « Ο Πέτρος και ο λύκος» του Σεργκέϊ Προκόφιεφ και «Ο τεμπέλης δράκος» του Γιώργου Χατζηπιερή. Διδασκαλία Χορωδίας: Αντωνία Νταλανίκα. Επιμέλεια: Χριστίνα Καλλιαρίδου. Σολίστ ο Πέτρος Καρύδης και η Κατερίνα Δημοπούλου.
ΚΥΡΙΑΚΗ 13 ΜΑΪΟΥ: ΙΟΝΙΟΣ ΑΚΑΔΗΜΙΑ ΩΡΑ 20:30: Εαρινή συναυλία της ΠΑΙΔΙΚΗΣ ΧΟΡΩΔΙΑΣ με την συμμετοχή της ΓΥΝΑΙΚΕΙΑΣ ΧΟΡΩΔΙΑΣ και της ΧΟΡΩΔΙΑΣ ΑΓΟΡΙΩΝ. Γενική είσοδος 5 ευρώ.
ΤΕΤΑΡΤΗ 16 ΜΑΪΟΥ και ΠΕΜΠΤΗ 17 ΜΑΪΟΥ: ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΘΕΑΤΡΟ (πρωϊνές ώρες): Δύο διπλές εκπαιδευτικές επαναλήψεις της παραπάνω συναυλίας για τους Μαθητές της Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης. Γενική είσοδος: 2 ευρώ.
ΚΥΡΙΑΚΗ 20 ΜΑΪΟΥ: ΙΕΡΟΣ ΝΑΟΣ ΑΓΙΟΥ ΓΕΩΡΓΙΟΥ ΠΑΛΑΙΟΥ ΦΡΟΥΡΙΟΥ ΩΡΑ 20:30: Επετειακή συναυλία που οργανώνει ο Δήμος Κέρκυρας με την ευκαιρία του εορτασμού της επετείου της Ένωσης της Επτανήσου με την Ελλάδα, στην οποία θα παρουσιασθεί το έργο του Νικολάου Χαλικιόπουλου - Μάντζαρου «ΥΜΝΟΣ ΕΙΣ ΤΗΝ ΕΛΕΥΘΕΡΙΑΝ» στην πολυφωνική εκδοχή του, σε ποίηση του εθνικού μας ποιητή Διονυσίου Σολωμού. Πρόκειται για την πρώτη ολοκληρωμένη εκτέλεση της συγκεκριμμένης μορφής του έργου, που βασίζεται στην επιστημονική έκδοση των σωζομένων εκδοχών του «Ύμνου εις την Ελευθερίαν», όπως αυτή πραγματοποιήθηκε στο πλαίσιο της διδακτορικής διατριβής του Κωνσταντίνου Ζερβόπουλου. Ερμηνεύει η ΑΝΔΡΙΚΗ ΧΟΡΩΔΙΑ ΚΕΡΚΥΡΑΣ. Πιάνο: Νικόλαος Λαβασάς. Διεύθυνση: Χριστίνα Καλλιαρίδου.