Παρασκευή 19.04.2024 ΚΕΡΚΥΡΑ

Νέο τσουνάμι μαθητικών εκδρομών από Πέμπτη στην Κέρκυρα

Κέρκυρα
02 Μαΐου 2018 / 14:07

Οι «5ήμερες», σχολικές εκδρομές επανέκαμψαν στο νησί ελέω της υπουργικής απόφασης για τον περιορισμό τους προς το Εξωτερικό. Μάλιστα Κερκυραίοι επιχειρηματίες επιχαίρουν ότι αυτήν τη φορά δεν πρόλαβαν να χειραγωγηθούν όσο κατά το παρελθόν.

ΚΕΡΚΥΡΑ. Όποιες και νάταν οι πραγματικές σκέψεις του υπουργού όταν περιόριζε τις σχολικές εκδρομές στο Εξωτερικό, το βέβαιον είναι ότι ευεργέτησε την εσωτερική οικονομία της κατανάλωσης και μάλιστα εκείνους τους μήνες που προηγούνται της καθ' αυτό τουριστικής περιόδου και η τοπική αγορά είναι στεγνή από χρήμα. Έτσι οι «πενταήμερες» επέστρεψαν και στην Κέρκυρα, γεμίζοντας ασφυκτικά όσα ξενοδοχεία άνοιξαν από το Πάσχα αλλά και τα καταστήματα εστίασης και καφέ. Σχολιάζοντας μάλιστα παράγοντες της αγοράς το γεγονός έλεγαν εις επήκοον του enimerosi.com ότι αυτή τη φορά οι μαθητικές εκδρομές, μέχρι ώρας τουλάχιστον, δεν χειραγωγούνται όσο κατά το πρόσφατο παρελθόν κι έτσι χιλιάδες παιδιά πλημμυρίζουν την πόλη και γεμίζουν (όλα) τα μαγαζιά της, μέρα και νύχτα.
 
Η σωτήρια υπουργική απόφαση
 
Πέρυσι τέτοιο καιρό, το υπουργείο Παιδείας ξεκαθάριζε ότι, σύμφωνα με τη σχετική Υπουργική Απόφαση ο λόγος, για τον οποίο περιορίστηκε στο εσωτερικό της χώρας η συγκεκριμένη κατηγορία εκδρομών -η οποία αφορά όλες τις τάξεις της δευτεροβάθμιας- είναι «η γενική διαπίστωση ότι οι οικογένειες πολλών μαθητών και μαθητριών αδυνατούν να πληρώσουν τα έξοδα μιας εκδρομής εξωτερικού».«Λαμβάνοντας υπόψη ότι είναι πάμπολλες και ποικίλες οι εναλλακτικές δυνατότητες που προσφέρει η Ελλάδα για τη διοργάνωση εκπαιδευτικών εκδρομών, κρίθηκε αναγκαίο να προστατευθούν από τέτοιες πικρίες οι μαθητές και οι μαθήτριες των οποίων οι οικογένειες αντιμετωπίζουν οικονομικό πρόβλημα», είπε και οι μαθητικές εκδρομές επέστρεψαν οίκαδε.