Παρασκευή 19.04.2024 ΚΕΡΚΥΡΑ

Η μετεξέλιξη της Αναπτυξιακής αντικείμενο σύσκεψης στο Επιμελητήριο

Επιμελητήριο
02 Μαΐου 2018 / 13:35

ΚΕΡΚΥΡΑ. Η επόμενη μέρα στις αναπτυξιακές δραστηριότητες του Επιμελητηρίου είναι το αντικείμενο σύσκεψης απόψε (Τετάρτη). Τα μέλη της Διοίκησης θα ενημερώσει ο ειδικός νομικός σύμβουλος στο Εμπορικό και Βιομηχανικό Επιμελητήριο Αθηνών, Στ. Βαρδαλάς, που βρίσκεται γι΄ αυτόν ακριβώς τον λόγο στην Κέρκυρα.

Ο Σταύρος Βαρδαλάς γεννήθηκε στην Αθήνα και σπούδασε νομικά και οικονομικές επιστήμες στο Πανεπιστήμιο Αθηνών. Μετεκπαιδεύθηκε (LL.M.) στο ευρωπαϊκό και συγκριτικό δίκαιο στο University College του Πανεπιστημίου του Λονδίνου και στο Brunel University του Λονδίνου. 
Από το 1970 είναι δικηγόρος Αθηνών και από το 1978 δικηγόρος στον Άρειο Πάγο και στο Συμβούλιο της Επικρατείας. Στο Εμπορικό και Βιομηχανικό Επιμελητήριο Αθηνών υπηρέτησε από το 1979 έως το 1992 ως ειδικός επιστήμονας επί νομικών θεμάτων και από το 1992 μέχρι και σήμερα ως Νομικός Σύμβουλος. Μιλάει αγγλικά και γαλλικά.
Έχει παραστεί για το ΕΒΕΑ σε γενικές συνελεύσεις της Κεντρικής Ένωσης Επιμελητηρίων Ελλάδος και στο Ευρωεπιμελητήριο. Έχει συμμετάσχει σε διάφορα συνέδρια εσωτερικού και εξωτερικού με κύριο θέμα την εμπορική διαιτησία. Συνέγραψε τα βιβλία «Η εκλογή μελών του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου με καθολική ψηφοφορία» και «Η κατάχρηση της δεσπόζουσας θέσης των επιχειρήσεων κατά το ευρωπαϊκό και το αμερικανικό δίκαιο».
Σήμερα αυτές οι δραστηριότητες υλοποιούνται από την ΑΝΕΤΕΚ, μια Αστική μη Κερδοσκοπική Εταιρεία Αναπτυξιακή Εταιρεία που ιδρύθηκε στα τέλη του 2006 με σκοπό την ανάπτυξη δραστηριοτήτων για  την ενίσχυση της επιχειρηματικής δραστηριότητας, των επιχειρήσεων και  επαγγελματιών - μελών του Επιμελητηρίου Κέρκυρας. Η ΑΝΕΤΕΚ ελέγχεται σε ποσοστό 100% από το Επιμελητήριο Κέρκυρας και διοικείται από επταμελές Διοικητικό Συμβούλιο με Πρόεδρο, τον εκάστοτε Πρόεδρο του Επιμελητηρίου Κέρκυρας, Ταμία, τον εκάστοτε Οικονομικό Επόπτη του Επιμελητηρίου Κέρκυρας και 5 μέλη αιρετά από την Γενική Συνέλευση της.
Το καθεστώς αυτό προβλέπεται ν' αλλάξει από τη νέα επιμελητηριακή νομοθεσία. Γι' αυτό άλλωστε συγκαλείται και η αποψινή, ενημερωτική σύσκεψη.