Πέμπτη 25.04.2024 ΚΕΡΚΥΡΑ

Αμερικανοί στη Ν. Υόρκη για την εργατική Πρωτομαγιά (φωτο)

εργατική Πρωτομαγιά
02 Μαΐου 2018 / 06:28

ΝΕΑ ΥΟΡΚΗ. Στα βήματά του Τζ. Ριντ περπατούν οι Αμερικανοί, που συγκεντρώθηκαν την Πρωτομαγία στην Union Square με αφορμή της εργατική Πρωτομαγιά. Οι φωτογραφίες, δικής μας παραγωγής, αποκλειστικές και για όσους δεν γνωρίζουν την αμερικανική πραγματικότητα, εντυπωσιακές.

Δεν είναι ο τελευταίος Αμερικανός κομμουνιστής, ο Τζ. Ριντ*, που πέρασε στην ιστορία ως ο συγγραφέας του επικού «οι δέκα μέρες που συγκλόνισαν τον κόσμο». Ως δημοσιογράφος ο Τζον Ριντ ήταν σε αποστολή για το σοσιαλιστικό αμερικανικό περιοδικό The Masses, όταν ήταν ανταποκριτής της Οκτωβριανής Επανάστασης. Στα βήματά του περπατούν οι Αμερικανοί, που συγκεντρώθηκαν την Πρωτομαγία στην Union Square με αφορμή της εργατική Πρωτομαγιά. Οι φωτογραφίες, δικής μας παραγωγής, αποκλειστικές και για όσους δεν γνωρίζουν την αμερικανική πραγματικότητα, εντυπωσιακές.
* Η ταινία Οκτώβρης, γυρισμένη το 1928, αποτελεί μεταφορά του βιβλίου στον κινηματογράφο. Το 1982 ο σοβιετικός κινηματογραφιστής Σεργκέι Μπονταρτσούκ βάσισε την ταινία του Red Bells πάνω στο βιβλίο. Επίσης, η ζωή του ίδιου του Ριντ μαζί με τμήματα του βιβλίου αποτέλεσαν τη βάση για την αμερικανική ταινία του 1981, Οι Κόκκινοι, σε σκηνοθεσία Γουόρεν Μπίτι.