Τρίτη 16.04.2024 ΚΕΡΚΥΡΑ

Συναυλίες Συμφωνικής Ορχήστρας της Παλαιάς Φιλαρμονικής

Φιλαρμονική Εταιρεία Κερκύρας
27 Απριλίου 2018 / 07:38
ΕΛΕΝΗ ΚΟΡΩΝΑΚΗ

ΚΕΡΚΥΡΑ. Η Φιλαρμονική Εταιρεία Κερκύρας στο πλαίσιο του εκπαιδευτικού της έργου θα παρουσιάσει στο Δημοτικό Θέατρο την Κυριακή 6 Μαΐου

2018 ένα μουσικό πρόγραμμα, το οποίο απευθύνεται σε όλη την οικογένεια, και ειδικότερα σε παιδιά με τη συνοδεία των γονέων τους. Το πρόγραμμα αποτελείται από δύο μέρη:
Στο πρώτο μέρος θα παρουσιαστεί το γνωστό μουσικό παραμύθι του Σεργκέι Προκόφιεφ «Ο Πέτρος και ο Λύκος». Τη Συμφωνική Ορχήστρα της ΦΕΚ θα διευθύνει η Φωτεινή Αγγέλη και αφηγητής θα είναι ο μαέστρος Άλκης Μπαλτάς.
Όπως είναι γνωστό, στο έργο αυτό, μέσα από τη διήγηση της ιστορίας, τα παιδιά έχουν την ευκαιρία να γνωρίσουν τα μουσικά όργανα της συμφωνικής ορχήστρας και τα ηχοχρωματικά τους χαρακτηριστικά. Στο δεύτερο μέρος ο αρχιμουσικός Άλκης Μπαλτάς θα διευθύνει 10 παιδικά τραγούδια από τη σύνθεση του Γιώργου Χατζηπιερή «Τεμπέλης Δράκος». Τα τραγούδια αυτά με την όμορφη μελωδία και τους ευρηματικούς τους στίχους έχουν κερδίσει την αγάπη μικρών και μεγάλων στην Κύπρο και στην Ελλάδα.
Μαζί με τη Συμφωνική Ορχήστρα συμμετέχει και η Παιδική Χορωδία Κέρκυρας
(μαέστρος: Χριστίνα Καλλιαρίδου) και οι τραγουδιστές Κατερίνα Δημοπούλου και
Πέτρος Καρύδης.
Η συναυλία της 6ης Μαΐου 2018 θα ξεκινήσει στις 19:00 ακριβώς και θα έχει συμβολικό εισιτήριο 2 ευρώ το άτομο.
Επίσης, την Τετάρτη 16 Μαΐου και την Πέμπτη 17 Μαΐου 2018 σε συνεργασία με τη Διεύθυνση Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης θα παρουσιαστεί το ίδιο ακριβώς πρόγραμμα ξανά στο Δημοτικό Θέατρο απευθυνόμενο τη φορά αυτή αποκλειστικά σε μαθητές της πρωτοβάθμιας εκπαίδευσης. Συγκεκριμένα θα δοθούν δύο παραστάσεις ημερησίως:
10:30-11:30 και 12:00-13:00.
Η συμβολική τιμή της εισόδου θα είναι επίσης €2 ανά μαθητή.

ΕΛΕΝΗ ΚΟΡΩΝΑΚΗ

Εργάζεται στις Εκδόσεις Ενημέρωση από το 1990 σε θέσεις υψηλής ευθύνης. Ειδικεύεται στις δημόσιες σχέσεις, το ελεύθερο και το καλλιτεχνικό ρεπορτάζ.