Παρασκευή 19.04.2024 ΚΕΡΚΥΡΑ

Στο ΑΣΕΑΔ ο Φαίακας για το παιχνίδι με τη Νικόπολη

Μπάσκετ
26 Απριλίου 2018 / 16:47
Σπύρος Πίκουλας

ΚΕΡΚΥΡΑ. Ο Φαίακας είχε ηττηθεί στην Πρέβεζα από τη Νικόπολη με 60-58 για τη 13η αγωνιστική του 3ου ομίλου της Γ’ Εθνικής,

αλλά είχε καταθέσει ένσταση για την τελευταία φάση, όπου ο Βαγενάς εκτέλεσε βολή με το σκορ στο 60-58 με το χρονόμετρο να δείχνει ξεκάθαρα 2’84” πριν το τέλος. Ο Βαγενάς αστόχησε και όταν η μπάλα κατέληξε στα χέρια του αθλητή του Φαίακα το χρονόμετρο έδειχνε 2’18”, με αποτέλεσμα να μη μετρήσει στην εξέλιξη τρίποντο του Σπιτιέρη, το οποίο θεωρήθηκε εκπρόθεσμο και με το οποίο ο Φαίακας θα είχε πάρει τη νίκη.
Ωστόσο η ένταση της ομάδας του Πάνου Κοντογιάννη απορρίφθηκε, με το συγκρότημα του Χρήστου Μυριούνη να δικαιώνεται πρωτόδικα. Οι άνθρωποι του Φαίακα  από την πλευρά τους δεν έμειναν εκεί και παρακάμπτοντας τη δευτεροβάθμια επιτροπή προσέφυγαν στο ΑΣΕΑΔ, περιμένοντας εκεί την δικαίωση τους.
Είναι μια κίνηση που έγινε γιατί ξέρουν ότι αδικήθηκαν και έστω και προληπτικά, έπρεπε να γίνει. Ίσως να μην έχει καμιά αξία η δικαίωσή τους μετά το ματς της ερχόμενης Κυριακής με τη Νίκη Βόλου, αφού αν κερδίσει ο Φαίακας η άνοδος στη Β΄ εθνική θα είναι δεδομένη. Μάλιστα αν κερδίσει με περισσότερους από 12 πόντους, τότε θα μπορεί και μαθηματικά να πανηγυρίσει την άνοδο, έστω και αν θα απομένουν τρεις αγωνιστικές ως το τέλος.

Σπύρος Πίκουλας

Συνεργάστηκε το 1979 με την «Αθλητική Πορεία» 2 χρόνια. Αρχές του ΄92 για 25 χρόνια στο «Κερκυραϊκό Βήμα», από το 1994 εκδότης - διευθυντής στα «Κερκυραϊκά Σπορ», από το 2000 για 15 χρόνια στο «ΦΩΣ των ΣΠΟΡ», τα τελευταία 9 χρόνια στην «ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ». Επίσης συνεργάστηκε με την τηλεόραση του Corfu Chanel και Start TV συνολικά 15 χρόνια