Τετάρτη 24.04.2024 ΚΕΡΚΥΡΑ

Σφακιανάκης: Είχαμε δυναμική σαν ομάδα

ΑΕ Λευκίμμης
26 Απριλίου 2018 / 16:40
Σπύρος Πίκουλας

ΚΕΡΚΥΡΑ. Με πολλές διακυμάνσεις στην απόδοση και ανεβοκατέβασμα στον βαθμολογικό πίνακα φέτος η ΑΕΛ, κατάφερε στην πρώτη της συμμετοχή

στο πρωτάθλημα της Γ΄ Εθνικής να πετύχει τον στόχο που έβαλε αρχικά και ήταν η άνετη παραμονή στην κατηγορία. Βέβαια ενδιάμεσα έφτασε να αγγίζει την κορυφή και δε θα πείραζε αν κατάφερνε να τερματίσει στην πρώτη θέση και να πάρει μέρος στα μπαράζ που γίνονται για μια θέση στη Β΄ εθνική. Ακούστηκαν πολλά για όλη αυτή την πορεία και αυτό που πραγματικά μένει χαραγμένο στη μνήμη όλων είναι οι 120-150 οπαδοι που συνόδευαν την ομάδα σε κάθε εκτός έδρας παιχνίδι. Αυτός ο κόσμος πραγματικά έδειξε τη λατρεία του για την ΑΕΛ, ήταν άψογος και του αξίζουν συγχαρητήρια. Για αυτούς, αλλά και για το πρωτάθλημα, έκανε έναν μίνι απολογισμό σε δηλώσεις του ο προπονητής Γιάννης Σφακιανάκης.
«Το φετινό πρωτάθλημα της Γ’ Εθνικής ήταν ιδιαίτερα ανταγωνιστικό όχι τόσο για τη δυναμική των ομάδων, όσο για το γεγονός πως οι μισές ομάδες υποβιβάζονταν, και αυτό το έκανε ενδιαφέρον μέχρι τέλους. Εμείς ξεκινήσαμε πάρα πολύ καλά και φτάσαμε να είμαστε ακόμα και στη κορυφή της βαθμολογίας.
Δυστυχώς όμως είμαστε πολύ άτυχοι αφού στη πορεία είχαμε τέσσερις πολύ σοβαρούς τραυματισμούς παικτών που τέθηκαν νοκ άουτ κάνοντας χειρουργεία.  Το Δεκέμβρη στα μέσα της σεζόν αποχώρησαν κάποιοι παίκτες και έτσι χρησιμοποίησα κάποια νεαρά ταλαντούχα παιδιά εδώ από τη Κέρκυρα, ενώ να αναφέρω πως έπεσε και ο μέσος όρος ηλικίας. Σωθήκαμε άνετα, δεν κινδυνεύαμε ποτέ και δείξαμε πως έχουμε δυναμική σαν ομάδα. Μπορούσαμε σίγουρα να τερματίσουμε πολύ ψηλότερα αλλά οι τραυματισμοί, ο κακός αγωνιστικός χώρος του γηπέδου μας και η μη ενίσχυση του Ιανουαρίου δεν μας το επέτρεψε.  Θέλω να ευχαριστήσω θερμά το φίλαθλο κόσμο της  Λευκίμμης  που μας ενίσχυσε όχι μόνο εντός αλλά και σε πολλά εκτός έδρας ματς παρά τα πολύωρα και δαπανηρά ταξίδια.  Ήταν η μεγάλη μας δύναμη, ο δωδέκατος παίκτης μας. Πάντως σαν συμπέρασμα έχω να πω πως η χρονιά θεωρείται απόλυτα επιτυχημένη αφού ο αρχικός μας στόχος ήταν η άνετη παραμονή κάτι που πραγματοποιήθηκε».

Σπύρος Πίκουλας

Συνεργάστηκε το 1979 με την «Αθλητική Πορεία» 2 χρόνια. Αρχές του ΄92 για 25 χρόνια στο «Κερκυραϊκό Βήμα», από το 1994 εκδότης - διευθυντής στα «Κερκυραϊκά Σπορ», από το 2000 για 15 χρόνια στο «ΦΩΣ των ΣΠΟΡ», τα τελευταία 9 χρόνια στην «ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ». Επίσης συνεργάστηκε με την τηλεόραση του Corfu Chanel και Start TV συνολικά 15 χρόνια