Σάββατο 20.04.2024 ΚΕΡΚΥΡΑ

Διαμαρτυρία της Λα.Ε. για τους πλειστηριασμούς

ΛΑΕ
26 Απριλίου 2018 / 14:17

Συγκέντρωση έξω από την πρώην Νομαρχία την Παρασκευή 27/4, ημέρα έναρξης των ηλεκτρονικών πλειστηριασμών και για χρέη προς το Δημόσιο.

ΚΕΡΚΥΡΑ. Την Παρασκευή 27 Απριλίου, αρχίζουν οι ηλεκτρονικοί πλειστηριασμοί ακινήτων και μη, για χρέη προς το Δημόσιο ακόμα και για ποσά πάνω από 500 ευρώ!
Οι ληξιπρόθεσμες οφειλές αυξήθηκαν, μόνο το τελευταίο διάστημα κατά 2,6 δις και ξεπερνούν τα 101 δις, ενώ ο αριθμός των οφειλετών ξεπερνάει τα 4 εκατομμύρια!
Σε μία χώρα που 1,5 εκατομμύριο πολίτες ζούνε σε συνθήκες ακραίας φτώχειας, οι ηλεκτρονικοί πλειστηριασμοί για χρέη και προς το Δημόσιο θα ολοκληρώσουν την κοινωνική καταστροφή.
Ήδη αυτή την βδομάδα πραγματοποιηθήκαν 600 πλειστηριασμοί από τις Τράπεζες, μεταξύ των οποίων υπήρξαν πολλοί πρώτης κατοικίας. Γι’ αυτήν την επίθεση ενάντια στην κοινωνία οφείλουν να απολογηθούν οι Τράπεζες, οι δανειστές, οι συμβολαιογράφοι και κυρίως η κυβέρνηση.
Η Λαϊκή Ενότητα, εκφράζοντας την αντίδραση της στην υφαρπαγή της λαϊκής περιουσίας, προγραμματίζει διαμαρτυρία έξω από την ΔΟΥ (κτήριο της πρώην Νομαρχίας).