Πέμπτη 25.04.2024 ΚΕΡΚΥΡΑ

Ταξιδιωτικοί πράκτορες: Ανάγκη άμεσης επισκευής του δρόμου προς τη Μονή Παλαιοκαστρίτσας

Παλαιοκαστρίτσα
25 Απριλίου 2018 / 09:50

«Αναγκαζόμαστε να ματαιώνουμε επισκέψεις, είναι αδύνατον να ανεβαίνουν τα λεωφορεία!»

Προς :  - Ιερά Μονή Παναγιάς Παλαιοκαστρίτσας
             - Ιερά Μητρόπολη Κέρκυρας, Παξών και Διαποντίων Νήσων
             - Περιφέρεια Ιονίων Νήσων
             - Δήμο Κέρκυρας

Θέμα: Επιστολή Συνδέσμου Ταξιδιωτικών Πρακτόρων Κέρκυρας για αδυναμία πρόσβασης λεωφορείων στο Μοναστήρι της Παναγιάς Παλαιοκαστρίτσας λόγω  κατεστραμμένου δρόμου.

Κέρκυρα, 25 Απριλίου 2018
 
Με την παρούσα επιστολή επισημαίνουμε την αναγκαιότητα της άμεσης επισκευής του δρόμου που ανεβαίνει στο μοναστήρι της Παναγιάς Παλαιοκαστρίτσας, καθώς είναι κατεστραμμένος και επικίνδυνος και διέλευση μπορεί να γίνει μόνο με I.X. και mini bus και σε καμία περίπτωση με λεωφορεία.
 
Επιστολές φορέων και σωματείων που έχουν  άμεση σχέση με τις εκδρομές έχουν επίσης τονίσει  το ζήτημα αυτό, το οποίο πρέπει να αντιμετωπιστεί το δυνατό συντομότερο καθώς όσο προχωράμε προς τους καλοκαιρινούς μήνες η ζέστη θα είναι αποτρεπτική για ανάβαση με τα πόδια στον ανηφορικό αυτό δρόμο και αδύνατη για μεγάλους ηλικιακά επισκέπτες.
 
Ζητάμε την άμεση παρέμβασή σας και ενέργειες προκειμένου να επισκευαστεί  ο δρόμος και να παραδοθεί με βασική προϋπόθεση να   φέρει έγγραφη επώνυμη ανάληψη ευθύνης από μηχανικό.
 
Ευελπιστούμε να υπάρξει ανταπόκριση στο αίτημά μας καθώς παρά το μεγάλο ενδιαφέρον των επισκεπτών μας να επισκεφτεί τη Μονή, αναγκαζόμαστε να ματαιώνουμε τις επισκέψεις μας λόγω της παρούσας κατάστασης.  
 
Υπογραμμιζουμε πως η Παλαιοκαστρίτσα μαζί με την πόλη της Κέρκυρας και το Αχίλλειο είναι από τα κυριότερα σημεία ενδιαφέροντος των επισκεπτών του νησιού, δεδομένο που προστάζει την  άμεση συνδρομή όλων των φορέων προκειμένου να μη πληγεί τουριστικά η  περιοχή από τις ματαιώσεις εκδρομών λόγω αδυναμίας διέλευσης τουριστικών λεωφορείων στον δρόμο προς το Μοναστήρι.
 
Εν αναμονή ενεργειών σας,
 
Το Δ.Σ.