Παρασκευή 29.03.2024 ΚΕΡΚΥΡΑ

Ο αντιπεριφερειάρχης Κεφαλονιάς καλεί τους λειτουργούς να απέχουν απ΄ τους πλειστηριασμούς

ηλεκτρονικοί πλειστηριασμοί
25 Απριλίου 2018 / 06:42

Δήλωση του Π. Δρακουλόγκωνα με αφορμή την ανακοίνωση της διαδικασίας ηλεκτρονικών πλειστηριασμών στην Κεφαλονιά.

Η δήλωση του Αντιπεριφερερειάρχη Κεφαλονιάς & Ιθάκης

«Αφουγκραζόμενοι την ανησυχία των πολιτών και διερμηνεύοντας τα αισθήματα του λαού των Ιονίων Νήσων, δηλώνουμε, την πλήρη αντίθεσή μας στην εφαρμογή του μέτρου των ηλεκτρονικών πλειστηριασμών – εξπρές, που θα πλήξουν με μαθηματική ακρίβεια τη συντριπτική πλειοψηφία των μικρών και μεσαίων κοινωνικών στρωμάτων και εντέλει την κοινωνική συνοχή του τόπου μας.
Με αφορμή την ανακοίνωση της διαδικασίας ηλεκτρονικών πλειστηριασμών στην Κεφαλονιά στις 25/4, ξεκαθαρίζουμε ότι όχι μόνο η εξαίρεση της πρώτης κατοικίας αλλά και της μικρής ιδιοκτησίας, της λαϊκής περιουσίας, από τη διαδικασία αυτή είναι αδιαπραγμάτευτη, ηθικά, κοινωνικά, ακόμη και με οικονομικούς όρους επιβεβλημένη και η παροχή προστασίας για την οικογενειακή στέγη, προτεραιότητα κάθε ευνομούμενης κοινωνίας.
Η Περιφέρεια Ιονίων Νήσων, ξεκάθαρα εκφράζει την αντίθεσή της, για όποιες ενέργειες στρέφονται ενάντια στους πολίτες του τόπου, οι οποίοι επέδειξαν όλα αυτά τα χρόνια των μνημονίων αξιοθαύμαστη αντοχή, εργατικότητα, αλληλεγγύη και υπομονή. Η ελληνική κοινωνία, πυλώνας της οποίας είναι η οικογένεια, έχει φτάσει στα όρια της αντοχής της.
Καλούμε την Κυβέρνηση, να εξετάσει το θέμα με τη δέουσα προσοχή και σύμφωνα και με τις προγραμματικές της δεσμεύσεις, να στραφεί ενάντια στους στρατηγικούς κακοπληρωτές και όχι στους αδυνατούντες να πληρώσουν, στους έχοντες και όχι σε όσους ζουν κάτω από τα όρια της φτώχειας, στους μεγαλοοφειλέτες και όχι στους οικονομικά ευάλωτους.
Σε τούτη την περίπτωση ας δείξουμε όλοι μαζί, Κράτος – Αυτοδιοίκηση – φορείς – πολίτες, την σωφροσύνη που χρειάζεται και την αλληλεγγύη που αρμόζει.
Υπό το πρίσμα αυτό, καλούμε την υπάλληλο του ως άνω πλειστηριασμού, καθώς και κάθε άλλο συμπατριώτη μας, Κεφαλονίτη και Ιθακήσιο συμβολαιογράφο, να απέχει από κάθε πλειστηριασμό, ως μέγιστο δείγμα κοινωνικής αλληλεγγύης και ευαισθησίας».                                                                                                                                                                                                                       
 
                                                                                                      Αργοστόλι, 24.04.2018
 
ΠΑΝΑΓΗΣ ΔΡΑΚΟΥΛΟΓΚΩΝΑΣ
ΑΝΤΙΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΡΧΗΣ ΤΩΝ
ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΩΝ ΕΝΟΤΗΤΩΝ
ΚΕΦΑΛΟΝΙΑΣ ΚΑΙ ΙΘΑΚΗΣ