Παρασκευή 19.04.2024 ΚΕΡΚΥΡΑ

Πάνω από 600 μαθητές της Περιφέρειας Ιονίων Νήσων στο 8o Φεστιβάλ Ψηφιακής Δημιουργίας (video)

Δημοτικό Θέατρο Κέρκυρας
24 Απριλίου 2018 / 07:56

Δείτε το βίντεο από τις εργασίες του μαθητικού συνεδρίου

Με μεγάλη συμμετοχή πραγματοποιήθηκε την Πέμπτη και Παρασκευή 19 - 20 Απριλίου 2018 στο Δημοτικό Θέατρο της Κέρκυρας το 8ο Μαθητικό Φεστιβάλ Ψηφιακής Δημιουργίας (http://digifest-ker.blogspot.gr). Περισσότεροι από 600 μαθητές της Περιφέρειας Ιονίων Νήσων παρακολούθησαν τις εργασίες του μαθητικού αυτού συνεδρίου, που διοργάνωσε ο Σχολικός Σύμβουλος Πληροφορικής Ιονίων Νήσων, Γεράσιμος Πολυμέρης, υπό την αιγίδα του Υπουργείου Παιδείας Θρησκευμάτων Πολιτισμού και την υποστήριξη της Περιφερειακής Δ/νσης Α΄θμιας και Β΄θμιας Εκπ/σης Ιονίων Νήσων.

Στο πλαίσιο του μαθητικού φεστιβάλ παρουσιάστηκαν έργα ψηφιακής δημιουργίας, που αναπτύχθηκαν από ομάδες μαθητών σχολείων της Περιφέρειας Ιονίων Νήσων στα μαθήματα της Πληροφορικής όλων των βαθμίδων εκπαίδευσης ή σε κάποιο διεπιστημονικό σχέδιο συνεργασίας μεταξύ του μαθήματος της Πληροφορικής και μαθημάτων άλλης ειδικότητας. Στην Κεντρική αίθουσα του Δημοτικού Θεάτρου γίνονταν οι Εισηγήσεις/Παρουσιάσεις των ψηφιακών έργων από τις ομάδες των μαθητών και οι τηλεδιασκέψεις από σχολεία της Περιφέρειας Ιονίων Νησιών εκτός Κερκύρας, ενώ στο Φουαγιέ πραγματοποιήθηκε επίδειξη ψηφιακών έργων Εκπαιδευτικής Ρομποτικής και 3D εκτυπώσεων από ομάδες μαθητών. Κατά τη διάρκεια της εκδήλωσης υπήρχε ζωντανή σύνδεση (livestreaming) με 13 πόλεις που πραγματοποιούν συγχρόνως αντίστοιχες εκδηλώσεις.

Η συγκεκριμένη προσπάθεια έδωσε την ευκαιρία ανάδειξης της δημιουργικότητας των μαθητών και των εκπαιδευτικών Πληροφορικής μέσω καινοτόμων μαθησιακών δραστηριοτήτων που στοχεύουν στην ολόπλευρη μάθηση, στην μοντελοποίηση και στην επίλυση πρακτικών προβλημάτων με την αξιοποίηση των ψηφιακών τεχνολογιών.