Μαθητικό θεατρικό φεστιβάλ «Κι αν ήσουν εσύ;»

Από το Πανελλήνιο Δίκτυο για το Θέατρο στην Εκπαίδευση σε συνεργασία με την Ύπατη Αρμοστεία του ΟΗΕ για τους πρόσφυγες

27
Απριλίου / 2018


ΚΕΡΚΥΡΑ. 130 μαθητές και μαθήτριες από ένα  Νηπιαγωγείο, δύο Δημοτικά σχολεία και τέσσερα Λύκεια της Κέρκυρας παρουσιάζουν μία κοινή θεατρική σύνθεση-δρώμενο για την ιστορική παρουσία των προσφύγων της Κέρκυρας κατά τον 20ο αιώνα.

Το Πανελλήνιο Δίκτυο για το Θέατρο στην Εκπαίδευση σε συνεργασία με την Ύπατη Αρμοστεία του ΟΗΕ για τους πρόσφυγες διοργανώνει Θεατρικό Φεστιβάλ-Ημέρα Δράσης την Παρασκευή 27 Απρίλιου 2018,ώρα 11.30 π.μ., στην πλατεία Ανουντσιάτα (πεζόδρομος Ευγενίου Βουλγάρεως) στη Κέρκυρα.

Οι μαθητές και οι μαθήτριες με τη βοήθεια των εκπαιδευτικών τους και θεατροπαιδαγωγών του προγράμματος «Κι αν ήσουν εσύ;» αξιοποίησαν τεχνικές θεάτρου-ντοκουμέντο, τεχνικές εκπαιδευτικού δράματος και με βιωματικές δραστηριότητες δημιούργησαν θεατρικά δρώμενα βασισμένα στα ντοκουμέντα(το υλικό της ερευνάς τους)καθώς και σε κείμενα σχετικά με τη διαφορετικότητα, τις πολιτισμικές διαφορές, τα ανθρώπινα δικαιώματα και την αποδοχή.

Το πρόγραμμα «Κι αν ήσουν εσύ;» υλοποιείται για τέταρτη χρονιά φέτος από το Πανελλήνιο Δίκτυο για το Θέατρο στην Εκπαίδευση και την Ύπατη Αρμοστεία του ΟΗΕ για τους πρόσφυγες στην Ελλάδα. Είναι ένα πρόγραμμα ευαισθητοποίησης στα ανθρώπινα δικαιώματα και σε θέματα προσφύγων μέσα από βιωματικές δραστηριότητες, τεχνικές θεάτρου και εκπαιδευτικού δράματος. Είναι εγκεκριμένο από το Υπουργείο Παιδείας και πιστοποιημένο από τον IDEA, τον Διεθνή Οργανισμό για το Θέατρο στην Εκπαίδευση. Δείτε περισσότερα: https://www.humanrights.theatroedu.gr

Πότε/Πού: 27/4/2018, 11.30 π.μ. στην Ανουντσιάτα, στο πεζόδρομο της πόλης της Κέρκυρας (πεζόδρομος Ευγενίου Βουλγάρεως).Συμμετέχουν τα σχολεία

Νηπιαγωγείο Καστελλάνων Μέσης Κέρκυρας, Δημοτικό Σχολείο Ποταμού Κέρκυρας, Δημοτικό Σχολείο Λιαπάδων Κέρκυρας,Γυμνάσιο Σκριπερού Κέρκυρας με Λυκειακές τάξεις, 3ο Γενικό Λύκειο Κέρκυρας, 4ο Γενικό Λύκειο Κέρκυρας, Γενικό Λύκειο  Αγρού Κέρκυρας.

Παίζουν νταούλι: Παναγιώτης Κυριαζίδης και λύρα: Κωνσταντίνος Παλαιολόγος (φοιτητές του Ιονίου Πανεπιστημίου),τρομπέτα: Γιώργος Χονδρογιάννης και Μίλτος Άνθης, κλαρινέτα:  Μάχη Σδώνα και Άννα Κόκκαλη. Τραγούδι: Δέσποινα Τσενεμπή, Νίκος Ευαγγελίδης (μαθητές-τριες Λυκείου).

Οι εκπαιδευτικοί: Αναστασία Πηλού, Μαρία Αλεξάκη, Ζωή Κωνσταντινίδου, Μαρία Διβανέ, Αιμιλία Αγιώτη, Αικατερίνη Κονιάρη, Κωνσταντίνα Κατσαρού, Σταματέλλα Κούδα, Σταμάτης Οικονόμου, Φωτεινή Δημουλή, Σουζάνα Χειρδάρη, Αλέξανδρος Αμαραντίδης, Ιωάννης  Λάππας.

Υποστήριξη σχολείων – Σκηνοθετική επιμέλεια: Ευγενία Ζάγουρα

Σύνθεση κειμένων: Φωτεινή Δημουλή

Συντονισμός: Φωτεινή Δημουλή, Ευγενία Ζάγουρα

Οργάνωση: Πανελλήνιο Δίκτυο για το Θέατρο στην Εκπαίδευση, Ύπατη Αρμοστεία του ΟΗΕ για τους Πρόσφυγες. Σε συνεργασία με τα Γραφεία Σχολικών Δραστηριοτήτων Δ/νσεων Α/βάθμιας και Β/βαθμιας Εκπαίδευσης Κέρκυρας.

Πληρ.:2106541600 / www.Theatroedu.gr

Οργάνωση: Πανελλήνιο Δίκτυο για το Θέατρο στην Εκπαίδευση στο πλαίσιο του προγράμματος «κι αν ήσουν εσύ;- ένα πρόγραμμα ευαισθητοποίησης στα ανθρώπινα δικαιώματα και σε θέματα προσφύγων» που υλοποιεί σε συνεργασία με την Ύπατη Αρμοστεία του ΟΗΕ για τους Πρόσφυγες