Τετάρτη 24.04.2024 ΚΕΡΚΥΡΑ

Δύο νεκροί από πτώση μονοκινητήριου αεροσκάφους στη Φωκίδα

Πτώση αεροσκάφους
22 Απριλίου 2018 / 07:02

Μονοκινητήριο αεροσκάφος κατέπεσε στην περιοχή Σκάλωμα Φωκίδος, με τραγικό αποτέλεσμα οι δύο επιβαίνοντες να χάσουν τη ζωή τους.

ΝΑΥΠΑΚΤΟΣ. Το μονοκινητήριο αεροσκάφος κατέπεσε λίγο πριν τις 16.00 του Σαββάτου. Ο πιλότος και ο επιβαίνων στο αεροσκάφος απεγκλωβίστηκαν λίγο μετά την πτώση. Ο ένας εκ των δύο βρέθηκε εκτός της ατράκτου του αεροσκάφους και καταπλακώθηκε, ενώ ο δεύτερος λίγα λεπτά αργότερα άφησε την τελευταία του πνοή στο Κέντρο Υγείας Ναυπάκτου.
Από τις πρώτες εικόνες, φαίνεται ότι ο πιλότος προσπάθησε να προσγειώσει το αεροσκάφος, καθώς, σύμφωνα με αυτόπτες μάρτυρες, έδειχνε να αντιμετωπίζει πρόβλημα. Σύμφωνα με πληροφορίες το δρομολόγιο του ήταν Κωπαΐδα –Μεσολόγγι και Μεσολόγγι Κωπαΐδα, κατέπεσε στο 72ο χιλιόμετρο της Εθνικής οδού Ναυπάκτου –Ιτέας. Σύμφωνα με τον Alpha ο πιλότος του αεροσκάφους που κατέπεσε μίλησε με το άλλο αεροπλάνο που είχαν τον ίδιο προορισμό  και του είπε πως θα κάνει αναγκαστική προσγείωση όμως χτύπησε πάνω στα καλώδια κολόνας της ΔΕΗ.
Στην περιοχή, σύμφωνα με πληροφορίες, επικρατούσε πολύ δυνατός αέρας.
Οι δύο νεκροί ήταν ηλικίας 50 και 55 ετών. 

Ο απόστρατος σμήναρχος

Ο ένας εκ των δύο επιβαινόντων του μονοκινητήριου αεροσκάφους ήταν ο απόστρατος σμήναρχος της Πολεμικής Αεροπορίας, Τάσος Σταματάκης, ο οποίος είχε υπηρετήσει στην 338 Μοίρα στην Ανδραβίδα στα Φάντομ.
O Πατρινός πιλότος μπορεί να τα κατάφερε περίφημα όσο χειριζόταν τα πολεμικά αεροσκάφη έχοντας μάλιστα πραγματοποιήσει και αναγκαστική προσγείωση με Φάντομ, αλλά δεν τα κατάφερε σε παρόμοιο έκτακτο περιστατικό με το μονοκινητήριο που χειριζόταν σήμερα πάνω από το Σκάλωμα Φωκίδας όπου και κατέπεσε.

Συνάδελφοί του κάνουν λόγο για έμπειρο πιλότο ο οποίος όμως δεν ευτύχησε να κάνει και δεύτερη επιτυχημένη αναγκαστική προσγείωση με το αεροσκάφος που χειριζόταν.

Ο δεύτερος νεκρός σύμφωνα με το patrastimes.gr ονομάζεται Γ. Μπακοπουλος και ήταν από την Πάτρα.


Με πληροφορίες από: lamianow.gr, nafpaktianews.gr, patrastimes.gr