Παρασκευή 29.03.2024 ΚΕΡΚΥΡΑ

ΟΠΕΚΕΠΕ: Οι οφειλόμενες επιδοτήσεις ελαιοπαραγωγών θα πληρωθούν μέχρι 15 Οκτώβρη

Επιδοτήσεις
21 Απριλίου 2018 / 10:56

Όπως ενημέρωσε ο αντιπρόεδρος του Οργανισμού τον βουλευτή Κέρκυρας Κώστα Παυλίδη

Επιδοτήσεις ελαιοπαραγωγών Κέρκυρας και ασφαλιστικές εισφορές επί αγροτικού εισοδήματος
 
 
Μέτα και τη τελευταία επαφή του βουλευτή Κέρκυρας του ΣΥΡΙΖΑ Κ. Παυλίδη με τον κ. Γ. Κέντρο Αντιπρόεδρο του ΟΠΕΚΕΠΕ, ενημερώνονται οι Κερκυραίοι ελαιοπαραγωγοί ότι:

1) To σύνολο των 98 μητρώων των ελαιοπαραγωγών που είχαν εξαιρεθεί αδίκως από το δικαίωμα επιδότησης, καταφέρνουν να κατοχυρώσουν πλέον κανονικά δικαιώματα επιδότησης.
 
2) Οι επιδοτήσεις που δικαιούταν και δεν πληρώθηκαν από το 2015 έως το 2017 οι συγκεκριμένοι ελαιοπαραγωγοί, υπήρξε σαφής δέσμευση από τον Αντιπρόεδρο του ΟΠΕΚΕΠΕ, ότι θα δοθούν αναδρομικά μέχρι το τέλος της προγραμματικής περιόδου, δηλαδή μέχρι τις 15 Οκτώβρη.
 
3) Και αυτοί οι ελαιοπαραγωγοί πρέπει να συμπληρώσουν και να καταθέσουν αίτηση για την επιδότηση της επόμενης περιόδου.
 
Από το γραφείο τύπου του βουλευτή επισημαίνεται επίσης ότι: «Υπήρξε μια σημαντική και ευχάριστη εξέλιξη με την έκδοση της τελευταίας ΚΥΑ από το Υπουργείο Κοινωνικής Αλληλεγγύης η οποία αφορά την υποχρέωση καταβολής ασφαλιστικών εισφορών ανεξαρτήτως άσκησης επαγγέλματος.  Ειδικότερα η ΚΥΑ αναφέρει: «Τα πρόσωπα που ασκούν επαγγελματική δραστηριότητα (μισθωτή εργασία ή ελεύθερο επάγγελμα ή αυτοαπασχόληση) και συγχρόνως έχουν εισόδημα από άσκηση αγροτικής δραστηριότητας, εμπίπτουν από 01/01/2017 στις ρυθμίσεις του άρθρου 36 παρ.1 του ν.4387/16 περί παράλληλης ασφάλισης και καταβάλλουν ασφαλιστικές εισφορές επί του εισοδήματος από αγροτική δραστηριότητα βάση του άρθρου 40 του ν.4387/2016, εφόσον το ετήσιο εισόδημά τους από την άσκηση αγροτικής δραστηριότητας, χωρίς να συνυπολογίζονται οι ετήσιες καταβλητέες ασφαλιστικές εισφορές, υπερβαίνει σε ετήσια βάση το ποσό των €4.923,12» (πωλήσεις/επιδοτήσεις). Όσοι δεν ξεπερνούν αυτό το ποσό δεν έχουν υποχρέωση καταβολής των ασφαλιστικών εισφορών.
 
Η εξέλιξη αυτή είναι απολύτως θετική καθώς καλύπτει την μεγάλη πλειοψηφία των ελαιοπαραγωγών της Κέρκυρας».