Τετάρτη 24.04.2024 ΚΕΡΚΥΡΑ

Νίκη οξυγόνο – ψάχνει ο ΑΟΚ την Κυριακή

Superleague
20 Απριλίου 2018 / 17:50
Σπύρος Πίκουλας

ΚΕΡΚΥΡΑ. Δεν υπάρχει αύριο για τον ΑΟΚ αν δεν κερδίσει τον Αστέρα Τρίπολης την Κυριακή, στο ΕΑΚΚ, σε ένα παιχνίδι που είναι το πιο καθοριστικό

μέχρι σήμερα στο πρωτάθλημα. Ο ΑΟΚ που μετά και την 27η αγωνιστική του πρωταθλήματος έχει μείνει πέντε ολόκληρους βαθμούς κάτω από τη ζώνη του υποβιβασμού, ελπίζει μόνο αν κερδίσει την ομάδα της Τρίπολης, αφού σε διαφορετική περίπτωση σχεδόν θα εκμηδενίσει τις όποιες ελπίδες που διατηρεί για να παραμείνει στην κατηγορία.
Η ομάδα προετοιμάστηκε και αγωνιστικά και ψυχολογικά από τον Γιάννη Μαντζουράκη μετά την ήττα την περασμένη Δευτέρα στο Φάληρο, με τον τεχνικό να επισημαίνει ότι πρέπει να ξανακάνει τόσο καλή εμφάνιση όσο αυτή στο πρώτο ημίχρονο με τον Ολυμπιακό, αλλά να προσέξει ιδιαίτερα και το αμυντικό κομμάτι, γιατί δεν μπορείς να «χαρίζεις» γκολ στους αντιπάλους. Το θετικό είναι πως υπάρχει και πίστη και καλή αγωνιστική κατάσταση από όλους τους παίκτες οι οποίοι δεν πρόκειται να τα παρατήσουν, παρά τη δυσμενή θέση στην οποία βρίσκονται.
Βέβαια όπως τόνισε και σε συνέντευξή του ο τεχνικός του ΑΟΚ, αν μια ομάδα που είχε να κερδίσει τέσσερις μήνες κάνει τρεις νίκες στα τέσσερα τελευταία ματς, δεν μπορείς να πεις κάτι και το σίγουρο είναι πως δεν εξαρτάται αποκλειστικά από τον ΑΟΚ η παραμονή πλέον.
Ουσιαστικές αλλαγές δεν πρόκειται να γίνουν στην ομάδα, θα κατέβει όπως όλα δείχνουν με 4-2-3-1 και στην αρχική ενδεκάδα ίσως ο Τουράμ πάρει τη θέση του Μυτίδη, με ένα σχήμα ίδιο με αυτό που έπαιξε κόντρα στον Ολυμπιακό. Γιαννακόπουλος κάτω από τα δοκάρια, Σπίνουλας, Λέκοβιτς, Αντέτζο, Γρομητσάρης στην άμυνα, Σιόντης, Μπαλάφας σαν αμυντικά χαφ (με τον Κρητικό να διεκδικεί μια θέση), τους Γεωργίου, Επστάιν στις πτέρυγες και τον Ρόλε σε ελεύθερο ρόλο πίσω από τον προωθημένο Τουράμ.
Από την πλευρά του ο Αστέρας θα έχει λόγω καρτών τρεις σημαντικές απουσίες, καθώς Ιγκλέσιας, Τόμσο και Πασαλίδης δε θα έρθουν στο νησί, ενώ διαιτητής θα είναι ο Θεσσαλονικιός Παπαδόπουλος και το ματς θα ξεκινήσει στις 19:00 όπως όλα τα ματς της αγωνιστικής.
Ενημέρωσε η ΠΑΕ για τα εισιτήρια του ματς που για μια κόμη φορά θα τιμώνται 5€ και πως θα τα προμηθευτεί ο κόσμος. Συγκεκριμένα στο εκδοτήριο που βρίσκεται στο ΕΑΚΚ θα διατίθενται εισιτήρια από τις 12.00 μέχρι και την έναρξη της αναμέτρησης (19:00) την ημέρα διεξαγωγής του αγώνα, Κυριακή 22 Απριλίου. Το κόστος του εισιτηρίου ανέρχεται στα 5€ στις θύρες 2, 3 και 4 και 20€ στη θύρα VIP.
 
Πρόγραμμα (28η αγωνιστική)
 
ΑΕΚ - Λεβαδειακός                                                   
ΑΟΚ Κέρκυρα - Αστέρας               
Απόλλων - Ολυμπιακός                 
Ατρόμητος - Πλατανιάς                                         
ΠΑΟΚ - Ξάνθη                                       
Παναιτωλικός - Λαμία                     
Πανιώνιος - Παναθηναϊκός
ΠΑΣ Γιάννινα - ΑΕ Λάρισας
 
Βαθμολογία
 
ΑΕΚ 63
ΠΑΟΚ 55
Ολυμπιακός 54
Ατρόμητος 47
Ξάνθη 39
Αστέρας Τρ. 36
Παναθηναϊκός 35
Πανιώνιος 34
Λεβαδειακός 34
Παναιτωλικός 32
ΠΑΣ Γιάννινα 30
ΑΕ Λάρισα 29
Λαμία 26
Απόλλων 26
………………………………………..
ΑΟΚ Κέρκυρα 21
Πλατανιάς 10
** Ο ΠΑΟ έχει -2 βαθμούς ποινή από πέρσι.
Σπύρος Πίκουλας

Συνεργάστηκε το 1979 με την «Αθλητική Πορεία» 2 χρόνια. Αρχές του ΄92 για 25 χρόνια στο «Κερκυραϊκό Βήμα», από το 1994 εκδότης - διευθυντής στα «Κερκυραϊκά Σπορ», από το 2000 για 15 χρόνια στο «ΦΩΣ των ΣΠΟΡ», τα τελευταία 9 χρόνια στην «ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ». Επίσης συνεργάστηκε με την τηλεόραση του Corfu Chanel και Start TV συνολικά 15 χρόνια