Παρασκευή 19.04.2024 ΚΕΡΚΥΡΑ

Το Μαθητικό Φεστιβάλ της ΚΝΕ

ΚΝΕ
20 Απριλίου 2018 / 09:29
ΕΛΕΝΗ ΚΟΡΩΝΑΚΗ

ΚΕΡΚΥΡΑ. Πιστή στο ραντεβού των μαθητών που προβληματίζονται, διοργανώνει αυτό και το επόμενο Σαββατοκύριακα, το μαθητικό της Φεστιβάλ. Σύμφωνα με την σχετική ανακοίνωση, οι εκδηλώσεις θα γίνουν:

Το Σάββατο 21 Απρίλη 12π.μ. στον Κερκυραϊκό Γυμναστικό Σύλλογο: Μαθητικό Τουρνουά Μπάσκετ 3x3 αφιερωμένο στην αγωνίστρια μαθήτρια της Παλαιστίνης, Αχέντ Ταμίμι*. 
Το Σάββατο 28 Απρίλη 7μ.μ. στην Πάνω Πλατεία: Μαθητικό Φεστιβάλ με αντιπολεμική συζήτηση, βίντεο, μουσική από μαθητικά συγκροτήματα κι άλλες δραστηριότητες. Δήλωσε συμμετοχή στα τηλ. 6979990896 και 6976597492
 
Η μαθήτρια Ταμίμι
Η Αχέντ Ταμίμι*είναι Παλαιστίνια από το Ναμπί Σαλίχ, κόρη του παλαιστίνιου ακτιβιστή Μπάσεμ αλ-Ταμίμι, η οποία έχει συμμετάσχει σε διαμαρτυρίες από το 2012. Έγινε διεθνές σύμβολο του αγώνα των Παλαιστινίων κατά της ισραηλινής κατοχής. Στις 20 Δεκεμβρίου 2017 συνελήφθη επειδή χαστούκισε και στη συνέχεια έσπρωχνε και κλωτσούσε ισραηλινό στρατιώτη ο οποίος μία ώρα νωρίτερα είχε πυροβολήσει με πλαστική σφαίρα τον ξάδελφο της Μοχάμεντ Ταμίμι, ο οποίος μαζί με αυτήν και άλλους διαδηλωτές πετούσαν πέτρες σε ισραηλινούς στρατιώτες. Διαμαρτυρόμενη στον στρατιώτη, αυτός την απώθησε αρχικά και εκείνη τον χαστούκισε και στη συνέχεια μαζί με τη μητέρα της και την ξαδέρφη της άρχισαν να τον σπρώχνουν και να τον κλωτσάνε. Οι στρατιώτες παρέμειναν άπραγοι και δεν άσκησαν βία ούτε και συνέλαβαν κανέναν, αλλά όταν το βίντεο που παρουσίαζε την σκηνή διαδόθηκε ταχύτατα, ο ισραηλινός στρατός σε καταδρομική επιχείρηση, συνέλαβε αυτήν και την οικογένειά της. Δεκατρείς μέρες μετά τη σύλληψή της, στη Ταμίμι, τη μητέρα της και την ξαδέρφη της απαγγέλθηκαν κατηγορίες για βίαιη επίθεση, παρακίνηση τρίτων να συμμετάσχουν σε παράνομες δραστηριότητες και ρίψη λίθων.
* Από την wikipedia
ΕΛΕΝΗ ΚΟΡΩΝΑΚΗ

Εργάζεται στις Εκδόσεις Ενημέρωση από το 1990 σε θέσεις υψηλής ευθύνης. Ειδικεύεται στις δημόσιες σχέσεις, το ελεύθερο και το καλλιτεχνικό ρεπορτάζ.