Παρασκευή 19.04.2024 ΚΕΡΚΥΡΑ

Αναβαθμίζεται η τουριστική σχολή Κρήτης

τουριστική εκπαίδευση
20 Απριλίου 2018 / 07:10

ΗΡΑΚΛΕΙΟ. Η τουριστική εκπαίδευση είναι τομέας υψηλής προτεραιότητας όπως ανέφερε η υπουργός Έλενα Κουντουρά και το Υπουργείο Τουρισμού προωθεί μία συνολική και ολοκληρωμένη παρέμβαση για την αναβάθμισή της.

Στο πλαίσιο αυτό, όσον αφορά τις δύο  ΑΣΤΕ Ρόδου και Κρήτης, το Υπουργείο Τουρισμού επεξεργάζεται από κοινού με το Υπουργείο Παιδείας  νομοθετική ρύθμιση για την αναβάθμιση και  κατάταξη των πτυχίων των αποφοίτων των από το σημερινό πέμπτο επίπεδο, στο έκτο επίπεδο, βάσει του εθνικού πλαισίου προσόντων.
Αφορά στην κατοχύρωση, εκτός από των επαγγελματικών και των ακαδημαϊκών δικαιωμάτων των σπουδαστών των ΑΣΤΕ για τη δυνατότητα μεταπτυχιακών σπουδών στην Ελλάδα και το εξωτερικό.
Στην ομιλία της στο 13ο Περιφερειακό Συνέδριο στη Ρόδο, η υπουργός αναφέρθηκε  ακόμη στο έργο του 5μελού επιστημονικού συμβουλίου που έχει συγκροτηθεί και συσταθεί με αρμοδιότητα  τον σχεδιασμό και την υλοποίηση της πολιτικής για την  τουριστική εκπαίδευση και την αναβάθμισή της, μετά από προεργασία που προηγήθηκε από ειδικές ομάδες εργασίας.
Το Υπουργείο Τουρισμού επίσης σχεδιάζει την κτηριακή, λειτουργική και ψηφιακή αναβάθμιση των εκπαιδευτικών δομών του.