Σάββατο 20.04.2024 ΚΕΡΚΥΡΑ

Ένα ταξίδι από άλλες εποχές βγαλμένο

editorial
20 Απριλίου 2018 / 05:16

Το πολυήμερο ταξίδι της πολυμελούς, κερκυραϊκής αντιπροσωπείας στη Νέα Υόρκη δεν ανακοινώθηκε ποτέ.

Η απόφαση για την πραγματοποίησή του βαρύνει την διοίκηση του Επιμελητηρίου, με την προηγούμενη κατάσταση, κληρονομιά στην επόμενη και με την σύνθεση των μελών της αντιπροσωπείας κληροδοτημένη κι αυτή από την προηγούμενη στην επόμενη. Οι εκλογές, που μεσολάβησαν δεν άλλαξαν και πολλά πράγματα, λες και το αποτέλεσμά τους δεν θα έπαιζε κάποιο ρόλο. Ούτε το πλήθος ούτε τα μέλη της αντιπροσωπείας ανακοινώθηκαν ποτέ. Ούτε ο σκοπός του ταξιδιού και η διάρκειά του. Κι όμως δεν πρόκειται για ιδιωτικό ταξίδι αλλά για επίσημη επίσκεψη, εικάζεται, μετά από πρόσκληση Οργανώσεων της Ομογένειας και αφορμή τις εκδηλώσεις που κάνει στην αμερικανική μεγαλούπολη κάθε χρόνο τέτοια εποχή.
Τα προσχήματα «έσωσε» η συμμετοχή του δημάρχου, που τέθηκε επικεφαλής της αντιπροσωπείας, υιοθετώντας έτσι τον άδηλο προγραμματισμό και την σύνθεσή της. Μόλις χθες (Πέμπτη) ένα δημοτικό δελτίο Τύπου ψελλίζει κάτι για την εθιμοτυπική επίσκεψη Νικολούζου, Χονδρογιάννη στο ελληνικό Προξενείο. Τα μέλη της υπόλοιπης αποστολής τι κάνουν;
Το γεγονός ότι δεν προβλέφτηκε η προσωρινή αναστάτωση, που προκάλεσε εντέλει στην Υπηρεσία καθαριότητας, η αλλαγή στην στελέχωσή της με μόνιμους εργαζόμενους, είχε ως αποτέλεσμα τη συσσώρευση των σκουπιδιών εδώ κι εκεί, ιδίως στην κερκυραϊκή ύπαιθρο. Ο οδικός χάρτης προς την οριστική επίλυση του χρόνιου προβλήματος της διαχείρισης ταλανίζεται ανάμεσα στα αντικειμενικά ζητήματα, τα διοικητικά παραστρατήματα και τα γραφειοκρατικά προσκώματα, και πάντως εκκρεμεί!
Πλείστοι όσοι Κερκυραίοι αναρωτιούνται για το τι μας περιμένει το φετινό καλοκαίρι με τα σκουπίδια, διαπιστώνοντας την εκδηλωμένη γενική αδιαλλαξία και την ελλειπτική διαχείριση των μετρημένων ημερών μέχρι τη λήξη του τελεσίγραφου των Τεμπλονιωτών, της απόλυτης άρνησης των Λευκιμμιωτών συμπεριλαμβανομένης. Σ' αυτήν την ατμόσφαιρα, η σχεδόν 20ήμερη απουσία του δημάρχου σε συνδυασμό με την σιγή ασυρμάτου που επικρατεί στο δημαρχείο, μεγαλώνει και πληθαίνει τις απορίες.
Δεν ήταν η καλύτερη ιδέα αυτό το ταξίδι του δημάρχου τώρα και έτσι. Ούτε αυτός είναι ο καλύτερος τρόπος να υπηρετήσει κανείς τις σχέσεις της Γενέτειρας με τους απόδημους Ομογενείς της Αμερικής. Και για τις δυο διαπιστώσεις τη μικρότερη ευθύνη την έχουν οι Ομογενείς.
Σημείωση: Η επιλεκτική και προνομιακή πρόσκληση, κατά κανόνα, ενός και μόνον ανθρώπου από το σύνολο των κερκυραϊκών ΜΜΕ, είναι υποτιμητική ενώ υποβιβάζει το ζητούμενο στο επίπεδο των προσωπικών σχέσεων και επιδιώξεων.