Πέμπτη 28.03.2024 ΚΕΡΚΥΡΑ

Συνάντηση Δημάρχου Κέρκυρας με τον Γεν. Πρόξενο της Ελλάδας στην Νέα Υόρκη

Νέα Υόρκη
19 Απριλίου 2018 / 10:59

Συνάντηση στο Γενικό Προξενείο της Νέας Υόρκης είχαν ο Δήμαρχος Κώστας Νικολούζος και ο Πρόεδρος του Επιμελητηρίου Κέρκυρας Γιώργος Χονδρογιάννης,

με το  Γενικό Πρόξενο Κωνσταντίνο Κούτρα και την Πρόξενο Λάνα Ζωχιού.
Όπως αναφέρει σε δελτίο τύπου το γραφείο του Δημάρχου «Στο πλαίσιο της συνάντησης, ο Δήμαρχος  αναφέρθηκε στα γενικότερα προβλήματα που αντιμετωπίζει η Τοπική Αυτοδιοίκηση, ενώ αντάλλαξαν αναμνηστικά δώρα, τόσο με το  Γενικό Πρόξενο, όσο και με την Πρόξενο Νέας Υόρκης.
Ο Πρόεδρος του Επιμελητηρίου Γιώργος Χονδρογιάννης, στο χαιρετισμό του, αναφέρθηκε στις προκλήσεις και τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι επαγγελματίες της Κέρκυρας.
Από την πλευρά τους ο κ. Κούτρας καθώς και η κ.  Ζωχιού ευχαρίστησαν τους κ.κ. Νικολούζο και Χονδρογιάννη για την επίσκεψη τους και την ευκαιρία που είχαν να ανταλλάξουν σκέψεις μαζί τους. Ειδικότερα ο  Γενικός Πρόξενος ενημέρωσε την κερκυραϊκή αντιπροσωπεία για τις δυνατότητες που έχει η ομογένεια και το τεράστιο δυναμικό που διαθέτει, τόσο σε ακαδημαϊκό, όσο και σε επιχειρηματικό και οικονομικό επίπεδο. Όπως τόνισε, η ελληνική ομογένεια, που διακρίνεται στην Αμερική, διαθέτει ισχυρή δυναμική και  με τις παρεμβάσεις της στα διεθνή fora βοηθά και στηρίζει αποφασιστικά την χώρα μας».