Πέμπτη 28.03.2024 ΚΕΡΚΥΡΑ

Το διήμερο των αμερικάνων τουριστικών πρακτόρων της ASTA στην Κέρκυρα

ASTA
18 Απριλίου 2018 / 08:43

ΚΕΡΚΥΡΑ. Στην Κέρκυρα έφθασαν την Τετάρτη το πρωί Αμερικανοί τουριστικοί πράκτορες, μέλη της παναμερικανικής Οργάνωσής τους ASTA,

που πραγματοποίησε το ετήσιο συνέδριο της στην Αθήνα το Σαββατοκύριακο. Επικεφαλής της αμερικανικής αντιπροσωπείας ο αντιπρόεδρος Robert Duglin. Έρχονται προσκεκλημένοι του Δήμου και της fedHatta, της αντίστοιχης εθνικής Οργάνωσης των Ελλήνων τουριστικών πρακτόρων, την πρόσκληση της οποίας αποδέχθηκαν και πραγματοποίησαν εδώ το συνέδριο τους.
Η Ένωση ASTA συγκαταλέγεται στις μεγαλύτερες επαγγελματικές ενώσεις του κόσμου. Αυτή τη στιγμή αριθμεί 8.944 μέλη από 3.586 αμερικανικές εταιρείες και πρακτορεία και αντιπροσωπεύει το 82% του συνόλου των ταξιδιωτικών κρατήσεων μέσω τουριστικού γραφείου, εκπροσωπώντας ταυτόχρονα την Εθνική Ένωση Ταξιδιωτικών Φορέων Καριέρας (NACTA).
Στην Κέρκυρα τους υποδέχθηκαν ο αντιδήμαρχος Τουρισμού, Β. Καββαδίας και ο εκπρόσωπος της fedHatta, Β. Κοντός. Το πρόγραμμά τους περιλαμβάνει επαφές με εκπροσώπους των Αρχών και επιχειρηματίες του τουρισμού. Άλλωστε στο πλαίσιο αυτό οι Αμερικάνοι μοιράστηκαν σε γκρουπ και θα επισκεφθούν οκτώ (8) ελληνικούς προορισμούς.
Σήμερα η υποδοχή τους στην Κέρκυρα θα γίνει με φόντο το Ποντικονήσι, διεθνές σήμα κατατεθέν του brand Κέρκυρα ενώ θα επισκεφθούν την Παλαιοκαστρίτσα, ξενοδοχειακές μονάδες και αξιοθέατα. Την Παρασκευή θα ταξιδέψουν στους Αγ. Σαράντα. Όπως σχολίαζαν Κερκυραίοι τουριστικοί επιχειρηματίες, η δυνατότητα που παρέχεται με την άφιξη στο κερκυραϊκό αεροδρόμιο και λιμάνι να επισκεφθεί κανείς δυο χώρες συνιστά πλεονέκτημα εκτιμητέας αξίας από τους διεθενίς παράγοντες του τουρισμού.